03/08/2011 tarihinde mobilya dükkanında işe başladım.u günden beride 10 kez söylemem rağmen sgk yapılmadı.şimdi ne yapmam gerekiyor.günlük 10 12 saat çalıştırıyorlar ve 700 tl maaş veriyorlar.ne yapmam gerekiyor.
Printable View
03/08/2011 tarihinde mobilya dükkanında işe başladım.u günden beride 10 kez söylemem rağmen sgk yapılmadı.şimdi ne yapmam gerekiyor.günlük 10 12 saat çalıştırıyorlar ve 700 tl maaş veriyorlar.ne yapmam gerekiyor.
Bölge ÇAlışma Müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
En yakın SGK binasına bile gitseniz,açık adresi yazılı iş yerinde halen çalışıyorum ve kayıt altına alınmadım diye.Gün içinde görevli yollamaları yüksek ihtimaldir.Çalışmaya devam edermisiniz ondan emin değilim ama.
Calismaya devam edermisiniz ?
Simdi burada bir karar vermeniz gerekiyor.
700 TL. cash alarak,sigortasiz calismak isinize geliyormu ?
Yok gelmiyor diyorsaniz, isi kaybetmek bahasina sikayette bulunun ki, adamlar bu isi, sizden sonraki vatandasa yapmasin.
SGK'ya yaptiginiz muracaatta, mumkunse gorusun once, ben sikayette bulunursam isimi kaybedecegim, bana bu noktada katkiniz olabilirmi diye.
Kaldiki, sizi, is basi yaptiginiz ilk gun sigortali yapmak zorundalardi.
Bu mucadeleyi herkes verirse, kimse kimsenin emegini istismar edemez.
Yine de karar sizin..
Buna benzer istismarlar iş hayatında o kadar çok ki,herkes üzerine düşen hassasiyeti yerine getirmesi gerekiyor.
Sayın Levent114 e aynen katılıyorum..
Bu istismarlari yapanlar kadar, ses cikartmayanlarda hasassiyet gostermeli.
SGK, bu konuyla mucadele icin elinden geleni yapiyor, bu arkadas icin ilk etapta en az 4.000 TL. ceza kesecek, nerdeyse arkadasin 1 yillik isveren priminden fazla.
Bu noktada, SGK, ne yapmali.
Yapmasi gereken, is vereni cagirip konusmali, bak kardesim,bu arkadasin sigorta kaydini ve primlerini ilk gunden itibaren ode, eger odemezsen, cezalar vs ile birlikte, sunu odemek zorunda kalacaksin demeli.
Bizde nasil oluyor, isverene oyle bir ceza kesiyorki, adam isini gucu kapatiyor, bu arkadasla birlikte digerleri de issiz kaliyor.
Cozum bu olmamali.
Vatandas zaten,otv, kdv, ulasim, elk, su vs ile, kazancinin 4'te 3'unu vergi olarak oduyor, bir de bu cezalarla milletin belini kirmanin alemi varmi ?
burada 4 aylık bir çalışma var. prim ödemesi nasıl tesbit edilecek...
pratikte nasıl oluyor bu işler..?
SGK ödemem 4 ay sonra başlamış.
6 aydır bi işletmede çalışmaktayım . Fakat 4 gün önce işten çıkarıldım. muhasebede gözüken işe başlama tarihim 02.09.2011 ancak bn 15.06.2011 de iş başı yapmıştım. 4 aylık sgk primimi nasıl alabilirim. şimdi den Teşekkürler .