MSN ve Facebook Üzerinden Hakaret
Merhabalar.
Olayı kısaca özetleyeyim..
Annem ve babam bundan 6 sene önce boşandılar.
ve babam o zamandan beri her fırsatta annemi ve ailesini hedef alarak sürekli sözlü hakaretlerde bulunuyordu ancak işini iyi yapıyordu ve şahit vs. bulunmayacak ortamlarda yapıyordu bunu..
Şu anda hal-i hazırda süren nafaka davamız var. 18 yaşımı doldurduğum için nafakamın kesilmesi için dava açmış. ve dava metni baştan aşağı yalan ibarelerle dolu.. bunları her türlü ıspatlayabilirim.(benim çalıştığımın resmi belgelerle sabit olduğunu vs.vs. bu ayrı bir konu)
Davadan 2-3 gün önce ablamın facebook hesabına özel mesaj ile gene annemin ailesine (dedeme ve dayılarıma) hakaret etmiş. Bunun üzerine ablam onun facebook hesabını engellemiş ve mesajı saklıyor şu anda.
Şimdide davanın hemen ertesi günü benim msn adresime anneme ve ablama karşı ağıza alınmayacak sözler yazmış.
Hemen ScreenShot aldım, Msn zaten konuşmaları logluyor, Msn plus ta logluyor.
birde net üzerinden loglama yapıyordu msn plus ancak onlara bakmak istediğimde sayfanın bakımda olduğunu söylüyor. loglayıp loglamadığından emin değilim.
Birde bu konuşma davanın hemen ertesi günü yapılmış ancek ben konuşmadan sonraki gün gördüm msnyi henüz açmıştım..
ve bu konuşma bana ulaştığı sırada yanımda bir arkadaşım vardı. Kendi gözleriyle gördü yazıyı. ve sorduğumda şahitlik seve seve yaparım dedi.
Annem ve ablamda orjinal hali ile gördüler ve logları kaydetmesi için hemen ss alıp kapattım konuşmayı.
Aşağıdaki resimde, Konuşmanın Screen Shot'unun editlenmiş hali mevcut. Buna göre bu konuda size sormak istediğim bağzı sorular var.
1 - Maddi-manevi ne davalar açabilirim?
2 - 2 kişi (annem ve ablam) ayrı ayrımı dava açacaklar?
3 - Şu anda sürmekte olan nafaka davasını etkilermi ?
4 - Maddi durumum dava masraflarını karşılayamayacak durumda ve elimde sabit deliller mevcut ve buna göre dava masraflarını karşı tarafın ödemesini sağlayayabilirmiyim?
5 - Barodan avukat isteyebilirmiyim?
6 - Arabasında ruhsatsız silah taşıdığını biliyorum ancak ıspatlayamam çünkü iyi saklıyor. Buna göre herhangi bir şekilde güvenliğimiz için bir tedbir alınırmı? Çünkü konuşmada tehdit içeren sözlerde var.
SS:
http://b1111.hizliresim.com/r/v/s1mb.jpg
Cevap: MSN ve Facebook Üzerinden Hakaret..
Sorularınızın sonuçları sizi memmun etmeyecek kanısındayım..
Alıntı:
haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Sorularınızın sonuçları sizi memmun etmeyecek kanısındayım..
peki teşekkürler..
Bu ekran görüntüsü ile iş bitmez.
Eğer microsoft anlık yazışmaları kendi veritabanına kayot ediyorsa (ki bu suçtur yapmaması lazım) ama yinede belli olmaz.
Zaten SS'te saat ve saniyeler var savcılık microsofttan o tarihteki yazışmaları isteyebilir.
Zaten yazışmalar gelirse olay tamammdır.
Ama bu SS olayı editlenebilir bir durum olduğu için iç açıcı değil.
Lakin elinde e-mail varsa mutlaka ve mutlaka savcılığa git e-mail tespiti yaptır e-mailler hem kayıt altına alınır hemde header'larında ip adresi bulunur.
Cevap: MSN ve Facebook Üzerinden Hakaret
Arkadaşlar böyle cevap vermiş ama bana word dosyası çıktılarıyla dava açılmıştı. evet, mailden hakaret diye word dosyası çıktısı kanıt olarak sunulmuştu. ip nosu filan da yoktu sonradan ben istettim ip nosunu avukatım aracılığıyla.
Cevap: MSN ve Facebook Üzerinden Hakaret
Gelinen nokta:
Kişiye kamu davası açıldı.
Avukatı ip numarası tespiti istedi, ben ise bilgisayarının incelenmesini istedim (bilgisayarının işletim sistemini kuran bendim ve msn yüklediğimde otomatik loglamayı açmıştım)
Sonuç:
Kişinin bir cafede cafenin wireless internetini kullanarak kendi bilgisayarı ile bu hakareti yaptığı tespit edildi (cafenin kamera kayıtlarıda durumu doğrular nitelikte). ve kişi 3 yıl hapis cezası aldı ancak daha önceden bir sabıkası olmadığı için 5 yıllık takip kararı alındı bu 5 yıl içerisinde herhangi bir olaya davalı taraf olarak dahil olacak olursa veya bir karakoldan hakkında suç duyurusunda bile bulunulsa diğer suçunun cezası ile birlikte bu 3 yıl hapiside yatacakmış, aksi durumda iyi halden cezası düşecekmiş.
Konuyla ilgilenen ve cevap veren herkese teşekkürler..