Eski eşten kaynaklanan borç
arkadaşlar1998 de eşimden boşandım ve 1999 yılın sonunda işyerimi kapattım(battım) ve 2 inci 3 üncü şahışlara borcum vardı ödiyemedim icra yapıldı üzerimde iç birşeyim olmadıgından dolayı alamadılar eski eşimle2005 yılında tekrar evlendim şimdi 2012 yılında eşim bir işyeri açmak istiyor eski eşten kaynaklanan eski borclardan eşim sorumlu olurmu işyerine haciz yapıbilirmi bu konuda yapılır veya yapılamaz diye bilgilerinize ve yargı karlarına ihtiyacım var lütfen yardımlarınızı beklerim
Cevap: Eski eşten kaynaklanan borç
işyerimi kapatalı tam 11 yıl oldu eşim benim eski borçlardan mes'ul olurmu
hukukçu arkadaşlar bugün av.arkadaşımla görüştüm eşin iş yeri açabilir dedi senin borcundan iş yerine gidemez dedi sadece ortak alanına gidebilir dedi oda ikamet ettiğim eve diyor fakat hala inanamıyorum varmı bu şekilde iş yerine gidemez diye bir yargı kararı var mıdır lütfen yardım edin
borçtan zaman aşımı oluyor mu
aciil arkadaşlar konuya bir cevap alamadım lütfen konu ile bilgininizi paylaşmanızı rica ediyorum
Avukat doğru söylemiş, kendi parası ise eşinizin ,sizin paranızla açmıyorsa veya sizin verdiğiniz ve arka planda işleteceğiniz bir yer değilse,boşanmadan önce tasarrufun iptalini gerektirecek bir kaynak aktarımda bulunmamışsanız ve karşı tarafta bunu ispat edemeyecekse sorun oluşturmaz.
arkadaşlar bugün arkadaşımın iş yerine gittim ziyaretine ve o sıra icra memuru geldi hiç tanımadığı bir kişi için hacize geliyorlar icra memuru derki talimat var evet tutanak tutalım diyor karşı taraf dava açabilsin diye iş yeri sahibi tanımadığım bir kişi icin neden tutanak tutalım diyor iş yeri sahibi tebligat varmı yok diyorlar resmi olarak talimat varmı yok diyor iş yeri sahibi vergi levasınıda veriyor genede sorun karşı tarafın avukatı derki icra memuruna aynı sektörde iş yapılıyormuş gene icra memuru dükkanda olan lastiklerden 1 kac adet tutanağa yazıyor ve tutuyor imza almadan gidiyorlar konu şu anlamış değilim hiç yakından ve uzaktan alakası olmayan ve tanımadığın birinin borcu için işyerime geliniyor burda icra memuru suç işlemiş olmuyormu icra memuruna kamu davası açılabilir mi görevini imtina ediyor insanların işyrerine gidip onurlarıyla oynamak bu konuda bilgilerinizi bu yapılanlan dogrumudur neye göre dava acabilirim
icra memurları önüne gelen herşeye tutanak tutmak isteyebiliyorlar itiraz etmeniz halinde mahkemeye vermenizi öneriyorlar bu işler bukadar basit olmamalı ben niye başkasının problemleri ile ilgili mahkemelerde dolaşayım
peki bu konuda ne şekilde nasıl davranmak lazım konuyu acabilirsiniz