İşverenimden bir tebliğ aldım ve savunmam istendi,işten atılacağım bir bakın lütfen :(
Merhaba, henüz foruma yeni üye oldum ve iş yerimde yaşadığım bir sıkıntı yüzünden beni işten çıkarılabileceğimi bildirdiler, canım bu yüzden çok sıkkın. Dört senedir bu iş yerinde çalışıyorum ve beni çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Bana gönderilen tebligatta bana dair yazan ve ihlal ettiğim durumlar, abartılmış ve kanıtlanmamış şekilde.
kısaca tebligat şöyle ; mesai saatleri dışında kapalı olan bir tesise misafir davet etmek, alkollü olmak, ve zor kullanarak tesise girip, bize engel olmak isteyen güvenliğe karşı gelip olay yaratmak. işte bana yöneltilen suçlama budur .
Fakat olay şöyledir; misafir olarak davet ettiğim lanse edilen kişi aslında tesisin eski bir çalışanıdır ve benim davetim olmadan gelmiştir ve tesis çıkış kapılarında karşılaşmışızdır ve herşey mesai saatlerim dışında gerçekleşmiştir. ben tesis müdürünün izni olarak 2 senedir bu tesiste kalmaktayım, ve bir takım ihtiyaçlarımı ( yeme, içme, tuvalet,yıkanma,temiz hava alma gibi ) karşılamak üzere mesai saatleri dışında tesis kapalıyken amirlerimin ve güvenlik görevlilerinin farkındalılığyla yapıyorum, normalde tesis kapandıktan itibaren tesiste kalmak ve gezmek yasak, ben bugüne kadar izinli olarakk bunları yaparken şuan bana uzatılan tebliğte bunlar suç unsuru olarak gösterilmiş ve ben yasaları çiğniyormuşum gibi gösterilmiş.ayrıca ben alkollü olmayıp gece saat 3 4 gibi tesise gelmiş, güvenlik görevlisinin sert ve kabaca uslübünden dolayı kameralar olmayan bir yerde tartışmışızdır, ve bütün olay güvenlik görevlisi ve arkadaşlarının anlattığı kadarıyla ve abartığı kadarıyla müdürüme iletilmiş ve müdürümde güvenlik görevlisinin söylediklerini aynen onaylamıştır ,beyanda birim yöneticinizin ve güvenlik personellerinin beyanına göre yazıyor, yani burda alenen bir kanıt yok, güvenlik görevlisi bana ona hiçbir şekilde argo kullanmama rağmen o anki ruh halinden dolayı sert davranmış karşılık vermemlede küfür etmeye başlamış sandalyeyle saldırmıştır,ve o sinirlede olayı yönetime çıkarmıştır, ve bana iki tane beyan kağıdı verildi, birine savunmamı yazıp imzaladım ve nedenini anlamadım ama muhasebeye çıkarıldı, biri ise hala bende. Bazı şeyleri eksik yazdığımı farkettim , acaba şuan elimde olan beyana savunmamı yazıp yeniden verebilirmiyim kulüp yönetimine, üzerinde ıslak imzalar var. birde bu şekilde bir sebeple işten çıkarılsam acaba tazminat alma durumum ne olur, şimdiden çok teşekkür ederim
Cevap: İşverenimden bir tebliğ aldım ve savunmam istendi,işten atılacağım bir bakın lütfen :(
savunmanızı verin ihmal etmeyin.. savunmanızdan sonra iş akdiniz feshedilirse tazminat ve/veya işe iade davası (işyerinde 30 işçiden fazla çalışan varsa) açabilirsiniz... ben en kısa zamanda bir avukatla görüşmenizi öneririm
Cevap: İşverenimden bir tebliğ aldım ve savunmam istendi,işten atılacağım bir bakın lütfen :(
Fırat Bey çok teşekkür ederim, dikkate alıp cevap verdiğiniz için. şuan işverenim tarafından hiçbir bilgi iletilmedi tarafıma beklemekteyim.