Kredi kartının başkasına teslim edilmesi ve sorunu bir türlü çözülmemesi
öncelikle selamlar ben 2006 yılında yapı kredi bankasından bir kredi kartı talep ettim bu kredi kartım başka bir şahsa teslim edilmiş ben durumu bankaya bildirdim bsnks konuyls ilgileneceklerini bişey yapmam gerekmediğini söyledi aradan bir yıl geçti icra takibi başlatmışlar itiraz ettim geri çektiler aradan yine bir yıl kadar geçti ben bu durumu tekrar araştırdım borç hala adıma kayıtlı tekrar iletişim geçtim banka tekrar araştırdı borcun bana ait olmadığını kabul etti ama kredi çekmek için farklı bankaya gittiğimde bana borcum olduğu için ret olduğu söyleniyor bunu araştırıyorum yine bu borç karşıma çıkıyor savcılığa suç duyurusunda bulundum savcılağa cevaben yazdıkları yazıda kredi kartının başkasına teslim edildiği doğrulanıyo bu sefer adıma kayıtlı bir borç yoktur denmiş bu sebeple savcılık takipsizlik verdi bu borcumuda varlık şirketine satmışlar onlarada bana ait borç olmadığını savcılık yazısını bankanın yazısını gönderdim bana durumla ilgili bilgi verin dedim arayan olmadı ve hala kredi çekemiyorum maddi manevi tazminat açabilirmiyim ayrıca bu durumda başka ne yapabilirim bu konu hakkında detaylı bilgi verir seniz çok memnun olurum teşekkür eder saygılar sunarım
Cevap: Kredi kartının başkasına teslim edilmesi ve sorunu bir türlü çözülmemesi
Korkarim hic bir zaman bu kara listeden cikamayacaksiniz.
Mahkeme karari ile sildirseniz bile, bankalar o kaydi bir yerde tutup silmiyorlar.
Kanada'da iflas ederseniz, boyle bir kara listeye koyarlar, 7 sene sureyle kimse size kredi karti vermez.
7 sene dolduktan sonra, yeniden kredi karti muracaat formu doldurdugunuzda, orada bir soru vardir.
Hic iflas ettinizmi ? diye.
Evet deseniz vermezler, hayir deseniz, yalan soyledin diye vermezler.
Yukardaki iflas sozu ticari bir iflasi dusundurmesin, Kanada'da kisisel iflas var.
Yani kredi kartini 3-4 kez odemediginizi dusunun.
Eger avukat tutup dava acarsaniz, ustunuzde gorunen borc kalkar o kadar.
Gecmis olsun...
Bu arada yeri gelmisken, okuyucunun bir konuyu bilmesi gerekiyor.
Kredi kartlarina ne kadar cok muracaat ederseniz, kredi puaniniz o kadar duser.
Orada, gozuken borc nedeniyle, red edilen her muracaatinizi tum bankalar gorur.
Hic borc gorunmese bile, 3-4 kredi karti icin, internet uzerinden yaptiginiz her muracaat aleyhinize isler.
Bazi web-siteleri, sirf hit almak icin, vatandas kimlik numarani yaz gonder , diye bankalarin reklamlarini alirlar, onlarin bankalarla yapmis olduklari anlasma, ve hit sayisi onemlidir.
Sizin bankalar nezdinde kredibiliteniz berbat olmus, kimsenin umurunda olmaz.
Ozetle, titizlikle takip ettiginiz tek bir kredi kartiniz olsun, bunun disindaki tum muracaatlar, aleyhinize calisir..
Yani bankanın hatasını müşteri çekiyor. Bu ülke gerçekten gariplikler ülkesi...