bilidiği gibi 2010 da hakettiğim yıllık iznimi 2011 yılında kullanmadım ve şimdi bana 2012 kadar kullanmam gerektiğini kullanmadığım taktirde bu izin hakkım yanacağını belirtiyorlar.Kış mevsiminde kullanmak istemiyorum desem hakkım yanarmı :alala
Printable View
bilidiği gibi 2010 da hakettiğim yıllık iznimi 2011 yılında kullanmadım ve şimdi bana 2012 kadar kullanmam gerektiğini kullanmadığım taktirde bu izin hakkım yanacağını belirtiyorlar.Kış mevsiminde kullanmak istemiyorum desem hakkım yanarmı :alala
Kim dedi yanacak diye?
Bunu diyen çok duyuyorum; hatta resmi kurumlarda bile duyuyorum ama iş kanununda ben böyle bir şey görmedim. Eğer kullanmazsanız, işten ayrılırken topluca kullanır ya da para olarak alabilir diye biliyorum.
Yanacağı ile ilgili hüküm nerden kaynaklanıyor hiç bir fikrim yok.
İşverenin yıllık izninizi sizin deyimizle "Yakma hakkı" ücretini ödemek kaydıyla her zaman vardır. Ancak, sizin izninizi kullanmak için mevsim seçme hakkınızın olmadığını, işverenin uygun gördüğü mevsim yada tarihte hakettiğiniz izni kullandırabileciğini düşünüyorum.
Yasada yazılan işçisine iznin yanar demeyecek olan işveren için geçerli. İşçisine iznin yanar diyen bir işveren "Yandığını zannederek" biriken izinlerin karşılığını işçinin emekli olması, iş akdinin sonlanması hallerinde ücretini öder. Demek istemiştim. İletimdeki ücretini ödemek kaydıyla tabiri bu şekilde anlaşılır düşüncesiyle detaylandırmamıştım.
Yanmaz,ancak iş veren buna karşılık kullanılmadığı sene para ödemek durumunda da değil.İçerde kalır ve ayrılacağınız zaman işleme konur.