2011 Bedelli Askerlik ve Obezite
Selamlar;
Benim belki bazılarınıza garip gelebilecek bir sorum olacak arkadaşlar. 2002 yılında üniversiteden mezun oldum ve iki yıl muayneden sonra bana 2005 yılında kilo fazlalığından ötürü askerlik yapamaz raporu verildi. Şu anda istanbul'da bir üniversitede doktora yapmaktayım. Benim şöyle iki adet sorum olacak arkadaşlar;
1- Çıkan bu bedelli askerlik çerçevesinde bende başvursam acaba bari en azından bu şekilde (gazi, şehit yakınları ve fakir asker çocuklarına yardım etmiş olarak) vatani görevimi yerine getirmiş olabilirmiyim? Yani ben 5 sene önce askerlik yapamaz raporu almış olan birisi olarak bu bedelli askerlikten faydalanabilir miyim?
2- Yok eğer bedelliden faydalanamazsam, (epeydir kilo vermeye çalışıyorum ama yeteri kadar halen veremedim) yeterli kiloyu vermiş olsam ve tekrar askere gitmek için sözgelimi 2 sene sonra başvursam "askerlik yapamaz" raporu verilmiş birisini tekrar askere kabul ederler mi? Bu konuda daha önceden bir başvuru olmuş mu acaba?
Ben bunları merak ediyorum. Bazılarına garip gelmiş olabilir ama askere gidemiyor olmama devlet karar vermiş olsa bile benim vicdanım hiç rahat etmedi bu kounda. Fikir ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: 2011 Bedelli Askerlik ve Obezite
Hassasiyetiniz ve vatanseverliğiniz için kendi adıma teşekkür ederim. Askerlik yapamaz raporu bulunduğuna göre askerlik yapmanız sözkonusu değil. Biliyorsunuz ki bu raporu heyet veriyor. Sizin isteğinizle değil, bir resmi makamın takdiri nedeniyle askerlik yapmanız mümkün değil. Bu itibarla bedelli askerlik de yapamazsınız. Saygıyla...
Benim de farklı bir sorunum var. Yasal sınırdan +2 kg fazlam olduğu için askeri hastane 1 sene sevk geciktirme raporu verdi. Raporda SMK 33/C 1 Sene sevk geciktirme (Kilo Fazlalığı-Obozite ) yazıyor.
Bu durum da bende mi yararlanamıyorum ? Anlamadığım nokta zaten temel askerlik eğitimi de yaptırılmayacak? Ne obozite hastaları faydalanamıyor ?
Hukuki olarak ne yapılabilir ?
Bu da olayın bir başka yönü aslında. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığına bir mail veya dilekçe yazılmak istense hangi adrese gönderilmeli ben bir mail adresi bulamadım şahsen.
Alıntı:
Tolga197979 rumuzlu üyeden alıntı
Bu da olayın bir başka yönü aslında. Bu konuda Milli Savunma Bakanlığına bir mail veya dilekçe yazılmak istense hangi adrese gönderilmeli ben bir mail adresi bulamadım şahsen.
Ben olsam, Sn.Basbakan'a hitap ederek, bimer@basbakanlik.gov.tr'ye yazardim.
Aninda MSB'de ilgili brime ulasiyor.
Sevgili Tolga,
Hassasiyetiniz ve vatanseverliğiniz için, ben de kendi adıma teşekkür ederim.
Temel egitimin sirasinda, insallah dikkatli bir spor programi ile fazla kilolarindan kurtulursun.
Ben bimere , cumhurbaşkanımıza, msb komisyonu üyelerine email attım. Ne kadar çok şikayet olursa o kadar hızlı cevap alınır.
Msb komisyon üyelerinin maili acaba nerde mevcut belirtebilir misiniz?
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/k...ste?p1=34&p2=9
burdaki isimleri google da aratıp kişisel siteleri olanlara oradan email attım. @tbmm.gov.tr uzatılı emaillere email atmayın. bakmıyolar.
Arkadaşlar, Kilo nedeniyle askerlik görevimi yapamıyorum fakat askerlik görevimide yapmak istiyorum. Devlet bizden çürük raporu mu almamızı istiyor anlamıyorum.
Hukuken ne yapacağım bilemiyorum.
Bulduğunuz kişisel mailleri bana da gönderirir misiniz ?
Bu konuda bende daha önce araştırma yapmıştım. Örnek mahkeme kararları sağlık yeteneği yönetmeliği mevzuatına uygun olarak alınmış TSK da görev yapamaz kararlarının eğer raporun hile yolu ile alındığı şüphesi yoksa değiştirilemeyeceği yönünde. Ancak davalar çürük raporu almış olanların kilo verme, sonradan hastalığını tedavi ettirme yada kısmi düzelme olması sonrası askere sevke itiraz amacıyla açılmış. Son 20 yıllık AYİM kararlarında iyileştikten sonra askere gitmek için başvuruya rastlamadım. Aşağıdaki makale belki yardımcı olabilir.
Saygılar..
http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_maka...ay.asp?IDNO=27