Digiturk İcra İtirazı Hakkında
Kullanmadığım digiturk aboneliğim için yaklaşık 3 hafta önce çağrı merkezinden telefon aldım.Dört adet faturam birikmiş,aboneliğe devam etmem halinde ''kart tanzim bedeli'' olan cezayı ödemeyeceğim söylendi.Diğer faturaları ödedim ve belirttikleri şekilde servisin gelip işlemleri bitirmesini bekledim.Bu esnada yine digiturk'u arayıp bu işlemler yapılamayacaksa geri kalan tutarı bu ay sonunda ödeyebileceğimi söyledim.Bir sorun olmadığını ve ay sonuna kadar hukuki bir takip olmayacağını ilettiler.Tüm bu görüşmeler bilindiği gibi kayıt altında ve ben henüz elime bir tebliğ geçmemesine karsın ay sonu gelmeden hukuki takibe verilmişim.Servis geldi ama icra takibinde olduğumdan dolayı işlem yapamadı,benimle görüşen çağı merkezi personelinin bir hata yapmış olduğunu söylediler.Avukat bürosuyla görüştüm ve şuan fazladan 250 TL daha ödemek zorundayım.Bir şekilde çağrı merkezinin yanlış yönlendirmesiyle mağdur durumdayım.Dosya numarasını aldım.Yaptığım görüşmelerin kayıtlı olduğunu düşünürsek , bu duruma itiraz edebilirmiyim yada olumlu sonuçlanma şansı nedir acaba ?
Cevap: Digiturk İcra İtirazı Hakkında ;
Bu, digiturk'un kasten yaptığı bir şey zannedersem.
Çağrı merkezini arayıp "üyeliğim bitti, Ne yapmam gerek" dediğimde ""zaten bitmiş, hiç bir şey yapmayacaksınız" dendi. "Peki fatura çıkmayacak mı" dediğimde "hayır, neden çıksın ki? sizin aboneliğiniz bitmiş" dendi. cihazı v.s. söktüm, kaldırdım. Ama bir ay sonra fatura geldi :D
Tekrar aradım, "hani fatura gelmeyecekti" dedim, "öyle dememiştir" dedi. "Ses kayıtlarınızdan bakalım" dedim; sözde ses kayıtlarından bakılacaktı itirazıma ve dönülecekti, ama kaç kere aradıysam bakılacak...
Bu arada lanet olsun deyip izlemediğim ayların faturalarını da ödedim,
Zerrece şüphem yok ki, iptal prosedürünü abonelerine yanlış anlatıp aboneliğin bitmeyerek abonenin borçlanmasını sağlamak bunların taktikleri. Zira müşterilerine önem veren bir firma olsa, aboneliğini bitirecek müşterisinin aboneliğini bitirir. Bu konuda itiraz olursa bunu çözer, kulağının üstüne yatmaz.
Ancak iş mahlemeye giderse, hukuku değil kanunların açıklarını kullanarak sizin canınıza okuyacak bir avukat ordusu ile karşılaşacağınızdan şansınız yok.
Ben ödedim kurtuldum, bir daha da yakınından bile geçmem.
Odeyip kurtulmak sorunu cozmuyor, bu islere devam ediyorlar.
Her icra takibi icin bir de avukat parasi odendigi icin, onlarin avukatlari da ses cikarmaz.
Tuketici Hakem Heyetine gidip, sikayetci olmak lazim.
Yoksa bu tur oyunlar tumunde var.
Kesinlikle haklısınız, zira dün arayıp görüşmelerin dinlenmesini istedim,güya dinleyip beni arayacaklardı.Aradılar fakat konuşan kız sürekli kurulmuş saat gibi ''biz sizi aramış ulaşamamışız'' diyor.Kayıtları dinlediniz mi sorusuna ise asla bir yanıt yok.Allah askına yok mu bu ülkede benim gibi insanların hakkını arayacak bir kurum..
Bizde tüketici dernekleri var ama ....
tek tek hukuki yol tam etkili değil anladığım kadarı ile
Bu konuda hiç olmazsa mağdurların örgütlenip (artık nasıl olur... ,internet ,facebook vs...)
avukat tutup bu tür kurumların tam merkezine pike yapması gerekiyor....
üstelik birden fazla avukat tutup, birçok cepheden saldırıya geçeceksin...
dağıtacaksın firmayı..:DD