-
Resmi Belge
Polis Merkezinde yazıcıyım, adli olaylarla ilgili ifade alıp tahkikat evrakı hazırlıyorum. Kasten yaralama olayının mağdurunun Polis merkezine intikali ve olayla ilgili tutanak tanzim edildi, görevliler ve mağdur henüz tutanağı imzalamamış iken ben grup amirinin imza için isminin açılmadığını fark ettim ve bilgisayarda yazılan tutanağa eksik ismi ekletip yeni çıktı aldım ve bu ikinci çıktıyı görevlilere ve mağdura okutarak imzalattım, birinci hazırlanan ve imzalanmamış olan suretide müsvette olarak kullanıp daha sonra yırttım, mağdur savcılığa gidip benim hakkımda, iki defa tutanak tanzim edildi, birincisi yırtıldı diye şikayette bulundu, şüpheli olarak T.C.K 205 göre ifadem alındı, imzasız olan ve yırttığım tutak resmi belgemidir, durumum ne olur, bununla ilgili görevli arkadaşlarım lehime tanık ifadesi verdi, şimdiden çokkkk teşekkür ederim, başarılarınızın devamını temenni ederim
-
Cevap: Resmi Belge
Henüz resmi belge niteliği kazanmamıştır, mağdur da okuyup imzaladığı tutanak dışında imha edildiğinin iddia ettiği tutanaktaki ifadelerinde ayrı gayrı bir şey varsa ekleyebilir.
-
Cevap: Resmi Belge
Mağdur kendi imzasını attığı tutanağa zıt bir tutanakla sonradan yeni bir tutanak imzalatıldığını ancak ileri sürerse resmi evrakta tahribat ve sahtekarlıktan soruşturma açarlar..