Babamın yüklü miktarda mal varlıgı var ve bu malı 3. kişi üzerinden oğluna geçirmiş fakat ben bunu seneler sonra farkettim ve babam öldü herşey oglu aldı gibi gösterilmiş ne gibi bir yol izlemem lazım yardım ederseniz sevinirm
Printable View
Babamın yüklü miktarda mal varlıgı var ve bu malı 3. kişi üzerinden oğluna geçirmiş fakat ben bunu seneler sonra farkettim ve babam öldü herşey oglu aldı gibi gösterilmiş ne gibi bir yol izlemem lazım yardım ederseniz sevinirm
Anladığım kadarıyla babanız bir hukuki işlemle malını 3.bir şahsa devrediyor ve 3.şahısta yine bir hukuki işlem ile babanızın oğluna devrediyor.
Siz babanızın neyi oluyorsunuz?
Bu mallar taşınır mı taşınmaz mı ?
Bu işlemler ne zaman yapıldı?
Siz ne zaman farkettiniz ?
1-Öz kızıyım
2-Taşınmaz
3-Yaklaşık 3 sene önce
4-Yeni farkettim bu kadarını beklemiyordum
Olayınızda muvazaa söz konusudur.
Yargıtay kararında belirtildiği üzere; Üçüncü kişiler, muvazaa nedeniyle haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek tarafı bulunmadıkları tek taraflı veya çok taraflı hukuki işlemlerin geçersizliğini ileri sürebilirler. Çünkü muvazaa, onlara karşı işlenmiş bir haksız eylem niteliğindedir.
Saygılar
peki benim bu durumda ne yapmam gerekiyor sonuçta ortada haksızlık var tamamen oyun oynanmıs
Bir avukata gidin ve derdinizi anlatın. Muvazaalı işlemin iptal edilmesi ardından payınızı kendi üzerinize geçirmeniz gerekecektir.