İkramiyeli mevduat hesabı
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..
Dedem babamın üzerine 1972 yılında akbank'tan ikramiyeli vadeli mevduat hesabı açtırtmız ve yüzde %3 faiz uygulanacağı belirtilmiş hesap kartında. Babamın bu hesap kartından 2 ay önce haberi oldu ve bankaya gittiğinde veznedarın bu hesabın kullanım dışı kalmış olduğu söylenmiş uzun süre geçtiği için. ancak ben hesap kartının bilgilerini okuduğumda 12 maddelik bir sözleşme olduğu ve bu maddelerde hesabın kullanım süresiyle ilgili bir bilgi verilmediği hatta aktif hale gelmesi için min 10 yıl geçmiş olması gerektiği yazılmış.şu sıralarda açtırdığımız hesaplarda belirli yıl kullanılmazsa iptal edileceği azmakta ancak o zamanda öyle birşey hesap kartında belirtilmemiş.1972 yılında 1 milyon tl yatırıldığını düşünürsek %3 faiz oranıyla bulunduğumuz yılda bihayli yüksek mebla olacağını düşünmekteyim...Konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim ne yapmamız gerekli...
Cevap: ikramiyeli mevduat hesabı
Bilinmesi zor bir ayrıntıyla alakalı sorunuz.Ancak bir hukukçu cevap verebilir size diye düşünüyorum.Ancak şu var, böyle babam olsaydı 1.000.000TL borcum olsaydı dedim okurken:).Umarım sorunuzun cevabını bulursunuz.Kolay gelsin.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Bilinmesi zor bir ayrıntıyla alakalı sorunuz.Ancak bir hukukçu cevap verebilir size diye düşünüyorum.Ancak şu var, böyle babam olsaydı 1.000.000TL borcum olsaydı dedim okurken:).Umarım sorunuzun cevabını bulursunuz.Kolay gelsin.
teşekkür ederim valla dedem sağolsun düşünmüş adam 10 yaşındayken yatırmış ozamanda 1 milyon :))
Bu %3 aylık faiz mi yıllık faiz mi? Bankalar, siz onlardan borç alırken aylık, para yatırdıysanız yıllık faiz söylerler ki, alırken düşük, verirken yüksek gibi görünsün diye.
Dolayısı ile fazin yıllık olduğunu varsayarsak, şu anda tamı tamına 3 lira 25 kuruşunuz var :)
Aylık %3 ise, bu durumda da 10. yıl sonunda paranız 50 liraya yaklaşacak ama merkez bankasına devrolacağından zannedersem faiz işlemesi duracaktır.
Paradan 6 sıfır atıldığını göz önüne aldığımızda üzerinde uğraşılacak bir şey olmadığını düşünüyorum.
Umarım yanlış hesap yapıyorumdur ve tasarruf çok büyük miktarlara baliğ olmuştur :)
Cevap: İkramiyeli mevduat hesabı
en son hesap hareketinden itibaren 10 yil hic sorgu sual edilmemis, harekt gormemis hesaplar merkez bankasina devrolur.
Cevap: İkramiyeli mevduat hesabı
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
en son hesap hareketinden itibaren 10 yil hic sorgu sual edilmemis, harekt gormemis hesaplar merkez bankasina devrolur.
TMSF tasarruf mevduatı sigorta fonuna