Evim Teminat olarak bankadan ipotekli
merhaba bir arkadaşım firmasına kredi çekerken evimi bankaya teminat olarak gösterdi ve ipotek konuldu. şimdi ise borçları düzenli ödüyor ama 5-6yılı daha var ben evimi satmak istiyorum ama arkadaşım durumu olmadığını krediyi kapatamayacağını söylüyor. ama ay ay ödeyeceğinide söylüyor.
sonuç olarak ben evimden bu ipoteği kaldırmasını istiyorum dava açabilirmiyim acaba....
Cevap: Evim Teminat olarak bankadan ipotekli...
arkadaşlar konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürederim..
1 - Kime ne konuda dava açmak istiyorsunuz?
2 - Geçe yarımda yazdığınız mesaj için yarım saatte cevap gelmesini beklemek mantıklı mı?
3 - Bu konunun tüketici hakları ile alakası ne?
4 - Gecenin bir köründe saçmalıyor muyum? Ben :)
Arkadaşınız, size ait evi nasıl teminat gösterdi ?
Kefil oldunuz sanırım siz arkadaşınıza.
Davayı ne için kime karşı açacaksınız ,
arkadaşınız kredi çekmiş, siz kefil olmuşsunuz.Hem arkadaşınıza hem kendinize hem bankaya mı?
Tanımlı Cevap: Evim Teminat olarak bankadan ipotekli...
1 - Kime ne konuda dava açmak istiyorsunuz?
2 - Geçe yarımda yazdığınız mesaj için yarım saatte cevap gelmesini beklemek mantıklı mı?
3 - Bu konunun tüketici hakları ile alakası ne?
4 - Gecenin bir köründe saçmalıyor muyum? Ben
amacım evimi satabilmek için bu ipoteği kaldırmak. bunun için ne yapabilirim. tüketici haklarını veya başka cezaların konularını en iyi avukat arkadaşlar ayırır ben ayıramam o yüzden tüketici tarafına açtım galiba burda ben saçmalıyorum :)
dava açmam veya başka bir yol ile ipoteği kaldırabilirmiyim.
Arkadaşınız bankaya başka bir başka bir teminat gösterip sizin evinizin ipoteğini kaldırmasını siteyebilir mantıken. Sanırım hukuken de bu mümkün olmalı. Ama banka bunu kabul eder ve uğraşır mı bilmem.
Dava yoluyla isteğinizi gerçekleştirme şansınız yok.
Banka ve arkadaşınız ile çözebileceğiniz bir durum bu.Arkadaşınız bir başka teminat verse de, banka yeni teklifi kabul etmek zorunda değil.