Dul ve yetim aylığının kesilmesi
Babanem babam tarafından sigortalı yapılarak sigorta hizmetinden yararlandı.Babam vefat ettikten sonra babanem babam üzerinden sigortalı olduğundan ssk emekli maaşında hak sahibi oldu annem ablam ve babanem olarak 3' e bölündü ablam evlendikten sonra ablamın hakkı anneme geçti.Babanemde vekalet vererek anneme bıraktı.annem maaşı alıyor.şimdi sormak istediğim;
1.Babanem vefat ettikten sonra ona verilen maaş anneme mi kalır yoksa devlete mi
2.Babamdan kalan emekli maaşına Babanemin murisleri hak iddaa edebilir mi?
3.Vefat ettikten sonra yapmamız gereken nedir ne gibi belgelerle nereye müraccata bulunmalıyız.?
Cevap: Dul ve yetim aylığının kesilmesi
Kimse bu soruya cevap veremiyor ölemi.
Cevap: Dul ve yetim aylığının kesilmesi
bildiğim kadarına cevap vereyim.
Bakıma muhtaç olmasından dolayı elde edilen hak miras bırakılamaz. bu demektir ki babaanneniz Allah gecinden versin vefat ederse o maaş babaannenizin mirasçılarına kalmaz. Bir kişinin maaşı geride onun bakmakla yükümlü olduğu kişilere kalır. Bekar kız evlat, öğrenci olduğu takdirde 25 yaşını geçmemiş erkek evlat, eş, bakmakla yükümlü olunan ve maaşa ortak olan kişilerdir. ablanız evlendikten sonra o maaş otomatik olarak kalan kişilere pay edilir. durum farklı koşullarda değişkenlik gösteren bir konu ... sgk mevzuatı da en karmaşık mevzuattır. şu aşamada şunu soyleyebilirim ki babaannenizin bakılmakla yükümlü olmasından dolayı almış olduğu maaş varislerine kalmaz. devlete devredilmez. doğrudan annenize kalır.