İcra durdurmak için atılan imza
merhaba
Eşimin babasının borcundan dolayı evlerine haciz işlemi uyguluyorlardı. Bu esnada eşim haczin durdurulması için bir miktarda ödeme yapacağını ve geri kalan kısmının taksitlendirmesini avukattan istemiş. Taksitlendirme için kendisinin kefil olamayacağını fakat 1 hafta içinde bir miktarda ödeme yapılırsa işlemi durdurabileceklerini söylemiş. Eşimde 1 hafta içerisinde bir miktar ödeme yapacağını söyleyip bazı evraklara imza atmış. Bu attığı imza bütün borç için mi yoksa 1 hafta içerisinde ödenecek miktar için midir? Bu imzayı atarken benim onayımı almadan atmış buna itireaz edebilir miyiz?
teşekkürler
Cevap: İcra durdurmak için atılan imza
Verdiğiniz bilgilere göre; eşiniz takipte "borçlu" sıfatına sahip olmadığından, icra dosyasına attığı imzanın "ödeme taahhüdüne" ilişkin olma ihtimali yok gibi görünüyor.
Bu halde eşiniz;
1- Ya dosya borcuna "kefil" olmak için imza atmıştır,
2- Ya da haczedilen eşyaların teslim edildiği "yed-i emin" olmayı kabul etmiştir.
Eşinizin dosya borcuna kefil olarak gösterilmiş olması ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünmekteydim. Zira kendimi bir an için alacaklı vekilinin yerine koyduğumda, ben olsam o şekilde işlem yaptırırdım diye düşünüyorum.
NOT: Bu bilgiler, atılan imzanın icra dosyasıyla ilişkili olması ihtimaline binaen verilmiştir. Bunlar dışında sadece alacaklı vekili tarafından düzenlenen tahsilat makbuzu da imzalanmış olabilir.
Sonuç olarak: itiraz etmek için önce neyi imzaladığınızı bilmeniz gerekir.
Cevap: İcra durdurmak için atılan imza
son öğrendiğim bilgiye göre borca kefil olarak imza atmış bu durumda itiraz etme hakkımız var mıdır? yada nasıl bir yol izlemeliyiz ?