İstifa etsem tazminatımı alabilirmiyim?
12.05.2006 tarihinde işe başladım. özel bir hastaneye bağlı otel hemşiresi olarak çalışıyorum. size 2 sorum olacak..
1- yıllık iznimi bu aydan itibaren kaç gün kullanmam gerekir (15 yada 20 günmü)?
2- ben 5 yılı geçkindir çalışıyorum. acaba kendim istifa etsem tazminat hakkım olumu benim . bişey talep edebilirmiyim.
Cevap: istifa etsem tazminatımı alabilirmiyim...
Alıntı:
serpilg rumuzlu üyeden alıntı
2- ben 5 yılı geçkindir çalışıyorum. acaba kendim istifa etsem tazminat hakkım olumu benim . bişey talep edebilirmiyim.
İstifa ederek tazminat alamazsınız. Varsa, diğer haklarınızı alabilirsiniz. (Fazla mesai, yıllık izin, gıda yardımı, yakacak yardımı vs.)
Cevap: istifa etsem tazminatımı alabilirmiyim...
Alıntı:
serpilg rumuzlu üyeden alıntı
12.05.2006 tarihinde işe başladım. özel bir hastaneye bağlı otel hemşiresi olarak çalışıyorum. size 2 sorum olacak..
1- yıllık iznimi bu aydan itibaren kaç gün kullanmam gerekir (15 yada 20 günmü)?
12/05/2012 tarihine kadar kullanmak isterseniz, yasal izin hakkınız 14 gündür. Bu tarihten sonra yıllık izin hakkınız 20 gündür. Bu süreler iş günüdür.