Şikayetimi geri alma dilekçesine rağmen dava açılmış mahkemede ne olur?

merhabalar.
eski eşim ile 2011 ocak ayında yaşadığımız şiddetli bir kavga ve kendisinin hakaretleri ile el kol hareketleri ile gösterdiği şiddet eğilimli hareketleri nedeni ile kendisinden şikayetçi oldum. ancak çocuklarımız oluşu ve anlaşmazlığımızı özrü ile çözdüğümüzden şikayetimi geri almak istediğime dair bir dilekçe verdim resmi makamlara. olay izmirde oldu ben muğlada oturduğum için muğla adliyesinden açtım. ancak şikayeti geri alma isteğime ragmen dava açılmş ve yarın izmirde mahkeme olacakmış. şimdi ben mahkemeye tek katılacağım. eski eşim gelmeyecek. bu durumda hakime aynı talebimi yenilersem dava düşüyor mu?
şimdiden teşekkürler.

Cevap: Şikayetimi geri alma dilekçesine rağmen dava açılmış mahkemede ne olur?

Anladığım kadarı ile savcılık şikayetinde bulunduğunuz eski eşiniz hakkında kamu davası açılmış..dolayısı ile eski eşiniz (TCK nın ? maddesine bağlı olarak) bir ceza alacaktır...duruşmaya katılıp şikayetinizi geri aldığınızı mahkeme hakimine ifade edin..bundan sonrası ilgili savcılığın hangi TCK maddesinden ötürü dava açtığı ve ilgili mahkemeye bağlıdır. Eski eşiniz ise duruşmalardan birine katılmak zorundadır..aksi takdirde zor kullanarak mahkemeye getirilecektir.

Cevap: Şikayetimi geri alma dilekçesine rağmen dava açılmış mahkemede ne olur?

anlıyyorum çok teşekkürler cevabınız için. birde şahidim vardı onada geri aldığımı belirtmiştim. bu durumda onunda gelmesi gereklimi .
teşekkür ederim.