Senet ödenmesin ifası nasıl gerçekleştirilir?
herkese merhaba
2009 yılında eşya karşılığında 4 adet senet aldım(12000tl). Ancak borçlu borcunu ödemedi. Ancak ben şahsa şuan ulaşamıyorum. Babasının adını , annesinin adını ve ailesinn adresini biliyorum. Öncelikle hukuki olarak elimdeki bu bilgilerle ilgili şahsa ulaşabilirmiyim=?
sonra borcun ifası nasıl sağlanacak ?
ve avukat tutmama gerek var mı ==?
son olarak avukat tutarsam avutkatlık ücreti nekadar öderim hepinize sevgiler saygılar.
Cevap: Senet ödenmesin ifası nasıl gerçekleştirilir?
Verdiğiniz bilgilerle borçlunun kimlik bilgilerine ve adresine ulaşılması mümkündür. Ancak icra takibi başlatmadan borçlunun kimlik bilgilerini ilgili merciden öğrenemezsiniz.
Alacağınızın bir avukat vasıtasıyla tahsil etmenizde büyük fayda var, zira icra hukuku fazlasıyla teknik bir hukuk dalıdır. İcra hukukunu bilmeden yola çıkarsanız muhtemelen alacağınızı alamadan borçluyu takip etmekten vazgeçersiniz.
2011 yılı Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre 12.000 TL'lik alacağın takibi için ödemeniz gereken minimum vekalet ücreti alacağın (işlemiş faizi de dahil edilerek) %12'si olup, bu da (yaklaşık) 1.440 TL'dir.
ben ögrenciyim avukata 1400 lirayı nakit olarak ödeyemem. bir kısmını nakit olarak veririm . eğer parayı kurtarabilirsek 30 unu da avukata verebilirim. ilgili avukat arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Alıntı:
ethem43 rumuzlu üyeden alıntı
ben ögrenciyim avukata 1400 lirayı nakit olarak ödeyemem. bir kısmını nakit olarak veririm . eğer parayı kurtarabilirsek 30 unu da avukata verebilirim. ilgili avukat arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Tanıdığınız bir avukat yoksa, tanıdığınız ve güvendiğiniz arkadaşlarınızdan / tanıdıklarınızdan avukat tavsiyesi isteyin. En doğrusu da budur. Avukat / müvekkil arasında en önemli konu güvendir çünkü. Senetlerinizi tahsil etme yetkisi vereceğiniz birini tanıyor ve güveniyor olmanız gerek değil mi?
Ayrıca site kurallarında gözünüzden kaçtı sanırım; bu sitede avukat aramanın site kurallarına aykırı olduğunu hatırlatayım.