Sözleşmeli alacağımı alamıyorum
Şahsi işyeri bulunan bir arkadaşım ekonomik olarak büyük sıkıntıya düştü. Banka kredi borçları, kira borçları , kredi kartı borçları v.s v.s had safhaya ulaştı. Hiç bir banka kredi sicili bozuk olduğundan kredi vermedi.
Benden yardım istedi. Bende uzun yıllardır tanıdığım bu kişiye ihtiyacı olan, işimi görür dediği 35.000 TL yi verdim. Buna karşılık aramızda ödeme rakamlarını ve vadeleri gösteren bir borçlanma ve borç ödeme sözleşmesi düzenledik ve imzaladık. Sözleşmede taksitleri vade farkları ile birlikte ödeyeceği belirtilmiştir.
Ayrıca bu 30.000 TL için aldığım 6 adet 5.000 TL lik henüz vadesi gelmemiş senetler var elimde.Senetleri tahsile verip protesto mu ettireyim. Yoksa protesto işlemi görmeden gerektiğinde dava etmem mi doğru olur?
Bu şahıs gecikmelide olsa zorlanarak da olsa ilk 5 taksidi 5.000 Tl yi ödedi. Fakat daha sonraki 3 taksidi ödemedi. Defalarca görüştüğüm ve istediğim halde borcunu ödemiyor. Para bekliyorum gelince ödeyeceğim diyor fakat ödeme yapmıyor bundan sonraki taksitleri ödeme ihtimalide yok.
Ben bu durumda sözleşmeden doğan hakkımı kullanıp alacağımı hukuki yoldan nasıl alabilirim? Aramızda yaptığımız sözleşme ile veya senetleri devreye sokarak alacağımı hukuken kanıtlayabilir ve tahsilini sağlayabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler....Selamlar hepinize...
Cevap: sözleşmeli alacağımı alamıyorum.
Borcunu ödemiyor mu yoksa ödeyemiyor mu?
Cevap: sözleşmeli alacağımı alamıyorum.
Görüşmelerimizden çıkardığım kadarıyla borcunu ödeyemiyor..Havale bekliyorum gelecek alacaklarım var onlar gelince ödeyeceğim diyor. Sürekli alttan alıyor özür diliyor.Bankalarda borçları var belkide onları öncelikle ödüyor. Havale bekliyorum gelince ödeyeceğim diyor.Fakat bu alacaklar 3 aydır gelmiyor ve 5 kuruş ödeme yapmış değil.....Bu durum benide sıkıntıya soktu Kredi kartlarımı ödemekte zorlanır hale geldim.