Eşim benden habersiz tapu onun üstüneydi evi satmış ve para almadığını söylüyor evimizi nasıl geri alabiliriz acaba lütfen yardım edin değerli hukukcularımız evi eclendikten sonra almıştık
Printable View
Eşim benden habersiz tapu onun üstüneydi evi satmış ve para almadığını söylüyor evimizi nasıl geri alabiliriz acaba lütfen yardım edin değerli hukukcularımız evi eclendikten sonra almıştık
1- Eşiniz halen oturduğunuz aile konutunu mu satmış ?
2- Ne zaman evlendiniz ?
3- Kime sattığı hakkında bir bilginiz varmı ?
4- Neden sattığı bilgisi varmı ?
Kime sattığını öğrendim 2008 yılında evlendik evi evlendikten 6 ay sonra aldık neden sattığını bilemiyorum bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim evi geri kazan ma şansım nedir. Halen oturduğumuz ev ve şuan da orada ikamet ediyoruz
Evliliğinizi devam ettirmekten yanamısınız, yoksa bu olay ve varsa daha önceki olaylar nedeni ile bir güven sorunu yaşayıp boşanmaktan yanamısınız ?
Boşanmayı düşünecek olursanız; boşanma davası ile birlikte mal davası da açarsınız. Satılan evin aile konutu olduğunu ikametgah belgesi ile ispat edersiniz. Hakim den aile konutu şerhi konulmasını talep edersiniz. Boşasnma davası açıldıktan itibaren geriye doğru 1 yıl içerisinde diğer eş tarafından yapılan bu tür satışlar / mal devirleri eşten mal kaçırma olarak değerlendirilir.
Boşanmayı düşünmüyorsanız eğer muvazzaya dayalı tapu iptali davası açmalısınız.
Boşanmayı düşünmüyoruz ama duyumlarıma göre medeni kanunun 194. Maddesi gereği aile konutu şerhi varmış o nasıl oluyor
Evet zaten aile konutumuz ikametimiz orada yalnız eşimin veya benim zarar görme olasılığımız varmı uzun ve maliyetli bir sürecmidir aile konutu şerhi davası acıklarsanız çok iyi olur
Madde 194.- Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.
Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hâkimin müdahalesini isteyebilir.
Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebilir.
Aile konutu eşlerden biri tarafından kira ile sağlanmışsa, sözleşmenin tarafı olmayan eş, kiralayana yapacağı bildirimle sözleşmenin tarafı hâline gelir ve bildirimde bulunan eş diğeri ile müteselsilen sorumlu olur.
Madde böyle; ancak sizin durumuuz farklı, eve aile konutu şerhi konulmamış ve ev satılmış. Tapu belgesinin karşısında daha geçerli bir belge olmak zorunda. Devletin tapusundan daha geçerli olan belge Mahkeme Kararıdır. Yani tsapunun iptali gerekir. Bunu da ancak siz dava açarak elde edebilirsiniz.
şayet; ev satılmadan önce siz aile konutu şerhini koydurmuş olsaydınız, hem eşiniz bu evi satamazdı hemde aile mahkemesinden bu konuda karar isteyebilirdiniz.
Şu anda sizin yapabileceğiniz şey benim yukarıda belirtiğim üzere MUVAZZAYA DAYALI TAPU İPTAL DAVASI açmak olacaktır.
Konuyu şehrinizde size yakın bir avukat arkadaşla konuşmadınızda ve takip etmenizde yarar var.
geçmiş olsun.
Kazanma olasığım nedir ve dava yaklaşık ne kadar sürer
Bu soruların yanıtını kimse veremez. Bir ayda da bitebilir dava 5 sene de sürebilir. Bunu bir avukatla görüşmelisiniz.