-
Araç Satışı
MERHABALAR.BENİM SORUNUM SATTIĞIM ARAÇLA İLGİLİ.2002 YILINDA ŞAHSIMA AİT ARACI BASİT BİR SATIŞ TUTANAĞI DÜZENLEYEREK SATTIM.BU TUTANAKTA ALICININ 2 AY İÇİNDE NOTERDEN SATIŞ ALACAĞINA DAİR BİR İBAREDE VAR.ANCAK ARADAN 4 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN SATIŞI VEREMEDİM.ARAÇ HALA ÜZERİME KAYITLI VE VERGİ BORÇLARIDA İŞLEMEKTEDİR.ALICI KİŞİ BANA VERDİĞİ ADRESTEN TAŞINMIŞ VE ELİMDE YENİ ADRESİ YOK.ELİMDE SADECE CEP TELEFONU VAR FAKAT ADAM TAM BİR YALANCI.SÜREKLİ BAHANELER UYDURUYOR.4 YILDIR HAFTAYA GELECEĞİNİ SÖYLÜYOR.HUKUKİ OLARAK BU ARAÇTAN KURTULMAK İSTİYORUM.SONRADAN ÖĞRENDİĞİME GÖRE BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİMİZ SATIŞ TUTANAĞININ GEÇERLİLİĞİ YOKMUŞ.BU DURUMDA BU ARAÇLA İLİŞİĞİMİ NASIL KESEBİLİRİM ?YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER.
-
araç üzerindeki mülkiyetin devri yasal şekil şartlarına uyulmadan yapıldığına göre aracın vergileri ve araç nedeni ile üçüncü kişilere verilencek zararlardan sorumlu olursunuz. Geçersiz bir sözleşme nedeni ile taraflar verdiklerini birbirlerine iade etmek zorundadırlar, ödemek zorunda kalacağınız bedeller için söz konusu kişiye dava açabilirsiniz. Bunun dışında aracın üzerine devre zorlayacak bir dava açılırmı diye soruyorsanız doğrusu açan kişiler gördüm ancak nasıl sonuçlandı bilmiyorum. Benim fikrime göre böyle bir dava açılamaz...