Dosya faiz hesaplama nasıl yapabiliriz
merhaba değerli forum kullanıcıları,faiz hesaplama ile ilgili bir sorum olacak mümkünse.
12.01.2010 da açılmış bir icra dosyasında borcum 2.400 TL idi,ben bu borca 2011 Ocak ayında 2000 TL ödeme yaptım,ama bankanın avukatı arayarak kalan borcumun şu an ki tutarı 2.900 TL olduğunu söylediler.ben 400 TL borcum kaldı die bakarken bana 2900 TL ödemem gerektiğini söylüyolar.Bu faiz hesaplama nasıl yapılıyor acaba ? Benim ödeme yaptığım tutara nasıl faiz işletiliyor bunun yasal olması gereken yöntemi nedir ,bu konuda sizlerden bilgi alablir miyim,forumuun faiz hesaplama bölümü var sanırım ama orası sadece avukat ve site yöneticilerine açık sanırım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: dosya faiz hesaplama nasıl yapabiliriz
Muhtemelen avukat parasıda evlenmiştir borca.Neredeyse 2 sene geçmiş zaten.2400TL'nin bir sene sonra 2000TLsini ödeyip geriye 400 TL kalmasını beklemek pek mantıklı bir fikir olmasa gerek.Rakamlar genel olarak normal.Dediğim gibi avukatla görüşüp ne kadarının borcun faizi nekadarının avukat parası ve icra işlemi yapıldıysa nekadarının masraf olduğunu öğrenip heasaba kitaba girerseniz daha net sonuçlar alırsınız.Kolay gelsin.
cevabınız için teşekkkür ederim.Ama Ödenmiş bir borca da faiz işletilmesi ne kadar mantıklı,Avukat masrafı ki dava değil ki abartılı eklensin ,en fazla 450 olsun,ama bana söylenen rakam 2.900 TL açıkçası aklım almıyor,acaba ödenen parayı ana paradan düşüp hesaplama yapılmıyor mu ? yoksa mantıken fazla para ödenmiş olacaktır gibi düşünüyorum.
Borcunuz 12.01.2010 da açılmış bir icra dosyasında borcum 2.400 TL idi. Bu borc ne zaman muaccel hale geldiyse o tarihten itibaren faiz isler. ( yani Size ne ihtarname gonderildiyse ) hadi 12 ocaktan itibaren hesapliyalim. Odemis oldugunuz ocak 2011 yilina kadar bir yil faiz isletelim.. 2400*365* faiz orani aylik 3 olsun. / 3000 *1.15= 1007.4 tl faiz, vergi ve fonla birlikte. yani borcunuz 3407.4tl oldu. siz ocak 2011'de 1000tl odediniz. yani islemiz olan faizi odediniz borcunuz yine 2400'de kaldi. e avukatlik ucreti icra masraflari falan 2900tl az bile bence.. bence avukatla anlasin, borcu odemek istediginizi ancak bu sekilde odeme gucunuzun olmadigini soyleyerek inidirim yapilmasini isteyin. kabul etmezse bankanizla gorusun indirim icin..
Cevap: Dosya faiz hesaplama nasıl yapabiliriz
ustune birde bugune kadarki 11 aylik faizide isletirseniz yine yaklasik 1000tl faiz islemistir.