Cevap: Yaralamalı tarfik kazası
Arkadan çarpma ve park halindeki araca çarpma hariç tüm kazalarda kusur 8/8 tek tarafa verilmez.İlla ki dağıtılır.Kusur oranınız kadar hasardan sorumlu olmanız doğal bir durum.Karşı tarafın şöför değiştirme iddiasını ispat yükü sizde.İspatlasanız ne değişir, sadece karşı tarafın sigortası ödeme yapmaz 8/6 lık ödemeyide karşı tarafın cebinden size yapması gerekir.Oda uzar, gecikirse icrasıydı davasıydı uğraşırsınız.Cana geleceğine mala gelmeside kazada sevindirici olan taraf.Geçmiş olsun.
Cevap: Yaralamalı tarfik kazası
Ama bu durumda hatalı olan taraf karşı taraf olduğu halde (yaralama olmasaydı tutanağı kendi aramızda tutacaktık ve zaten suçunu kabul ediyordu) eğer ben bunu ispatlayamazsam ehliyetsiz ve hatalı kullanan bir sürücünün sebep olmuş olduğu kazada, hiç suçum yokken eşimin bütün gün gece yarısına kadar hastanede tedavi görmesi ve benim cebimden belli bir meblağ çıkacakken, hatalı vatandaşın cebinden bir bedel çıkmayacak olması kadar adaletsiz bir durum olabilirmi? Araba şuan serviste, karşı tarafın sigortası şuan için ödeme yapmam gibi bir durumdan bahsetmedi ama sonra durum ne olur bilemiyorum. Burada çözüm yolu olarak ne önerirsiniz? Saygılar.