Arkadaşlar,benim evde olmadığım bir saatte bir bayan eğitim vakfından arıyoruz diye evimi arayıp eşimle görüşmüş.Çocuğunuz hakkında görüşmek üzere akşam bir arkadaşımız evinize gelecek kaçta müsait olursunuz demiş..Ama çocuğumun adını falan biliyor,Eşim beni aradı ben şüphelendim dedi polisi ara dedim.Eşim 155 i aramış telefonu açan memur,böyle vakıflar var birşey olmaz deyip telefonu kapatmış..Sonra eşiminde benimde şüphemiz bitmedi,eşime vakfın numarası düştümü dedim düştü ama cep numarası dedi,numarayı alıp aradım.Teli açan bayana bu ne vakfı dedim,çocuklar hakkında konuşuyoz falan dedi..O zaman dedim sabit numaranızı verin legalseniz dedim.Numaramızı veremeyiz dedi telefonu yüzüme kapattı ve bir daha açmadı.Hemen eşimi aradım şehir dışında olduğum için 155 i ben arayamıyorum.Eşim 155 i tekrar aramış,teli açan polise durum böyle,bunlara legal vakıfsanız sabit telinizi verin dedik telefonunu tüm kapattı,durum şüpheli değilmi demiş.Polis eşime bak numaran buraya düştü,(kim olduğunuzu öğrenirim anlamında),gelip size bişeymi yaptılar?,şikayetin varsa gelirsin emniyete şikayet edersin demiş.Eşimde sizde görevinizi düzgün yapın demiş..Sonra eşime terbiyesiz ukala demiş(bunlar 155 kayıtlarında mevcut) beni aradı,durumu anlattı..Git savcıya şikayet et dedim,Eşim 2 yaşındaki küçük kızımıda alıp savcılığa gitmiş,savcılık kalemindeki memur eşime savcı bey gelen herkesle görüşmez ben polisi arayım buraya gelsin,sizle konuşsun sizde şikayet etmeyin demiş..Eşimin bugüne kadar mahkemeyle savcılıkla hiçbir işi olmadı ordaki memurun sözüne göre otururken bu polis arkadaş gelmiş,eşime senden özür dileyeceğimimi sanıyorsun,burda bir dosyam var birdaha olur benim için önemli değil demiş,eşimin üzerine yürümüş,eşimde ismini sormuş,napacan beni tehditmi ediyon demiş eşimde yok tehdit değil,şikayet edeceğim savcılığa onun için isminizi soruyorum demiş,polis kabadayı bir tavırla bırakmış gitmiş,savcılıktaki memur arkadaşıda(polisin)eşime hala savcı bey görüşmez falan demiş..Eşimde benle telefonla görüştü,mecbur görüşeceğim de ve mutlaka görüş şikayet et dedim.Eşim savcı beyin odasına zor da olsa girmiş(memurun görüştürmek istememesine rağmen)Şikayette bulundu..Şimdi poliste bizden şikayette bulunmuş,tebligat geldi eşimin görevinizi düzgün yapın sözü ve polisin ismini istemesi hakaretmiş????Ve savcılıkta eşimle tesadüf karşılaştığını ifadesinde vermiş,ama eşimin ilk dilekçesinde bile polisin adı yok çünkü adını vermek istemediği için 155 de görev yapan polis şeklinde dilekçede yazıyor..Durumu idari yöndende emniyet genel müdürlüğüne şikayet ettim,onlar ilimizdeki bir müdüre yönelttiler oda polis hakkında işleme gerek yok dedi.Tabiki savcılıktaki memur onun lehine şahitlik yaptı.. bende itiraz ettim..kayıtlarınızda bir ihbar var bu ihbara karşı neden işlem yapılmadı diye..İdari yönü neyse o devam edecek,ama hukuki yönden bizmi yanılıyoruz?Evde 2 yaşındaki çocuğuyla şüpheli bir telefon alan ve akşam evinize biri gelecek denilen ev adresimize kadar bilinen bir durumda eşimin polisten yardım istemesinden daha doğal ne olabilir?(gelip şikayet edin deniliyor 155'e bu tür durumlarda mutlaka yazılı şikayetmi yapmamız gerekiyor?)Bu durumda biz ne yapalım yardımcı olup fikirlerini yazan bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım..