merhaba 24.10.2011 - 02.11.2011 tarihlerinde raporluydum ve raporumu çalıştığım yere elden teslimettim. fakat bugüne kadar rapor parasını alamadım sgkya her gittiğimde işyeri bildirimde bulunmamış diyor ne yapabilirim.
kolay gelsin
Printable View
merhaba 24.10.2011 - 02.11.2011 tarihlerinde raporluydum ve raporumu çalıştığım yere elden teslimettim. fakat bugüne kadar rapor parasını alamadım sgkya her gittiğimde işyeri bildirimde bulunmamış diyor ne yapabilirim.
kolay gelsin
Peki işyeriniz maaşınızı eksik mi ödedi tam mı ödedi?
Kimi işyerleri -bazı personeli için en azından- raporlu olsa ve işe gelmese de maaşını tam öder. Bu durumda SGK'ya bildirilecek bir durum yoktur.
Rapor parasını almanız birkaç günde olmaz ki.
Ben şahsen hiç almadım ama alanlardan gördüğüm kadarı ile 2-3 ay sonra alınıyor.
Yani sizin zannedersem şubat-mart aylarında sormanız daha uygun.
Ayıca bunun için gitmeniz gerekmiyor; TC kimlik numaranızla internetten bakılabiliyordu kısa bir süre önce. En kötü ihtimalle e-devlet şifresi gerekebilir.
Merhaba.Sorununuza bildiğim kadarıyla cevap vermek isterim.
Hastaneden almış olduğunuz işgöremezlik belgesi üç adet düzenlenir bir tanesi çalıştığınız yere diğer nüshası raporu aldığınız devlet hastanesinin ilgili birimine üçüncü nüshasıda sizde kalır.Hastane raporunuzu işyerinizin bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumu neresi ise(örneğin, Ankara ulucanlar veya rüzgarlı sokakta bulunan ssk'ya) yollar sizde kalan raporla bir ay sonra bağlı olduğunuz sosyal güvenlik kurumuna gidip orada işlem yaptırmanız gerekiyor.İş yeriniz ise raporlu olduğunuz bu on günlük süreyi sosyal güvenlik kurumuna mail ile bildircek.Rapor ücretini hemen alamıyorsunuz nerden baksanız en az bir ay süre geçmesi lazım. Daha sonra rapor ücretinizi ptt'den tc kimlik numaranız ile şahsen alabilirsiniz.
Çalıştığınız yerin sgk'ya mail atması yeterli değil.Hastaneden raporunuz gönderilmemişse yine alamazsınız.
Sayın senoleker,çok haklısınız bazı işyerleri çalışanın maaşlarını tam ödüyor bu durumda az önce izah ettiğim gibi işlemler yine yapılıyor fakat ssk çalışana raporlu olduğu günlerin parasını yinede ödüyor çalışan bu rapor parasını işyerine veriyor.Rapor ücreti kesilen çalışanlar ise ptt'den alıyor.Bilginize.