Kredi Borcu Taahhüt İhlali
Kredi borcumdan dolayı avukatlık oldum ve yaptığım taahhüt ile 12 eşit taksitte böldüm,
ilk 3 ay ödeme yaptım ve sonraki 3 ay ödeme yapamadım ve avukat taahhüt ihlalinden dolayı benim ödemenin tamamını yapmazsam hapis yatacağımı söyledi. Sorum bunlar;
1- Hapis yatarmıyım?
2- Banka araya girse ve ödemediğim ayların tamamını ödesem tekrardan devam edermi taksitlerim?
3- Araştırma yaparken bir yerde gördüm ve 5.000 tl altı borçlar için hapis cezası yok deniyor acaba doğrumu!
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Kredi Borcu Taahhüt İhlali
icra memuru önünde verdiğiniz taahhüdü ihlal ederseniz, 3 ay hapis cezası ile karşı karşıya kalırsınız, temyizi mümkün değil sadece itiraz yolu açık ve oda kısa sürede sonuçlanıyor, şikayet olunan taksitleri duruşmadan önce öderseniz ceza çıkmama ihtimali yüksek, taahhüdü ihlal konusunda hakimler hassaslar çok kolay ceza vermeye gerek olmadığı yönünde karar verebiliyorlar, ayrıca taahhüdün de sıkı şartları var onlarda da eksiklik varsa yine ceza almayabilirsiniz bence birikmiş taksitleri ödeyin duruşmadan önce duruşmaya gidin ve dekontları mahkemeye sunun.