Haberim yoktu arkadaşım arabasında uyuşturcu jamaican esrar yakalattı benimle ilgisi yok ama ifademi aldılar?
Merhabalar.... Konu biz arkadaşlarla yani 4 arkadaş halısağ maçından dönerken polis memuru arkadaşların anonsuyla durduk sağa çektik. Kimlik istediler verdik arkadaşların 2 si'nin uyuşturucu madde kullanmaktan dosyaları bulunmaktaymış ve bende orda öğrenmiş bulundum memur arkadaşlar aramaya başladılar ben çok rahattım aklımın ucundan bile geçmiyodu derken dosyası yani kaydı bulunan arkadaşın üstünde bişey buldular jameican esrar mış öyle dediler çok küçük bişeydi sonra arabanın gözlük kılıfında buldular ve haliyle karakola gittik ben ve diğer dosyası bulunmayan yani benim gibi bu işle alakası olmayan arkadaşım ne kadar alakamız yok dediysek yalvarıp yakardıysak bırakmadılar. ve memur arkadaşlar arabada 2 parça arkadaşın üstünde 1 parça yani toplam 2.gr (3 parça) jamaican bulduk dediler:( 1 tanesi dosyası yani sicil kaydı olan arkadaşın üstünden çıktı o ifadesini öyle verdi biz doğru olanı yani hiç bişeyden haberimiz olmadığını gerekirse kan testi yada ne gerkiyosa yaptırabileceğimizi söyledik nezarete attılar sonra serbest bıraktılar ben yeni evlendim aile birleşimi için avustralya konsolosluğuna müracat da bulunucam bu beni nasıl etkiler o denetimli serbestlik denilen cezayla alakam olurmu beni nasıl bir süreç bekliyor ilgisi ve bilgisi olan arkadaşların desteğine çok ihtiyacım var saygılarımla umarım yüce rabbim kimsenin başına böyle bişey vermez hiç suçu olmadığı halde:'( yardımcı olursanı çok sevinirim
Cevap: Haberim yoktu arkadaşım arabasında uyuşturcu jamaican esrar yakalattı benimle ilgisi yok ama ifademi aldılar?
hocam ben de benzer durumdayım ve araştırıyorum. araştırmalarımdan edindiğim bilgilere göre, maddenin sahibi kendisinin olduğunu söylediyse ve sen de ifadende sana ait olmadığını belirttiysen dava sonucu senin için beraat. ancak dava süreci senin konsolosluk sürecini nasıl etkiler o konuda bilgim yok.