Eşim tedbir nafaka davasını kazandı ben yargıtaya gönderdim şuan uyap tan baktım dosya yargıtayda diyor dosya durumuna. Ne zaman gelir acaba ve yargıtaydan farklı bir karar gelebilirmi lehime acaba
Printable View
Eşim tedbir nafaka davasını kazandı ben yargıtaya gönderdim şuan uyap tan baktım dosya yargıtayda diyor dosya durumuna. Ne zaman gelir acaba ve yargıtaydan farklı bir karar gelebilirmi lehime acaba
En erken 8 ay en geç 1,5 yılda sonuçlanır..
Karar veren aile mahkemesi hakimin tersine benim lehime gelebilme ihtimali varmıki?
Sayın Ufuk Bey;
Takdir edersiniz ki hukuk normları adaleti tesis etmek açısından işlevsel uygulanmayınca bu soyut adalet fikri somutlaşmayınca hiçbir anlam ifade etmiyor. Ayrıca sistemin aktif süjelerinden biri olarak şunu göz ardı etmemek gerekir ki nihai adaleti tesis etmekle görevli hâkimlerimizin hukuk yargılamalarında normları kadın lehine yorumlama şeklinde tezahür eden yaklaşımı bir gerçektir. Hatta Kanada hâkimleri de mütemadi olarak bu tavrı gösterince yargılamalarda bu durumu pariental alienation adında bir psikolojik bunalımla yani literatüre geçmeye değer bir olgu olarak görülmüş ve hâkimlere yargılama cinsiyet eşitliğini bozmamaları telakki edilmişti. Bürokratik mekanizmaların ruhuna da işleyen bu durumun salt ülkemiz adalet mekanizmasına tahsis edilmemesini, karşılaştırmalı hukukta da oldukça geçerlilik ifade eden olumsuz bir durum olduğu gerçeğini göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum...
Bu duruma göre olasılıkla yerel mahkemenin kararı onanır.Çünkü büyük çoğunlukta bu böyle olmaktadır....
Yani hakimi hakime şikayet etmiceksin birisi ne dediyse %90 diğerinin fikride o oluyor fikrindesiniz. OFFF Nafakakolik oldum yaaa