Dış cephe mantoloma yapılması hakkında bir soru
Bir apartmanın bodrum katında dükkanım bulunmakta.
Belediyenin isteği ile apartmana dış cephe mantolaması ve bina içindeki merdiven ve borularla alakalı masraflar yapılmış.
Mantolamanın ve bina içindeki yapılan herhangi bir masrafın benim dükkanımla (fayda olarak) alakası yok. Dükkkanım bulunduğu taraflara da herhangi bir masraf edilmemiş.
Buna rağmen apartman yönetimi tarafından 1.500 tl mantoloma ve 180 tl apartman içindeki masraflar için para isteniyor.
(Dükkanım dıştan girişlidir, binanın içine girmiyorum.)
Apartman yönetimi icraya vereceğini söylüyor böyle bir hakları var mı?
Ayrıca, benim işyerime inen merdivenine ve duvarına 3.000 tl şahsen masraf ettim karar alınmadığı gereçesiyle hiç bir katkıda bulunmadılar. Bu olay üzerine bende merdivenlere katkıda bulunmadıklarını söyledim ve karşılıklı olarak masraf ödememeyi teklif ettim ama kabul etmediler.
Bu durumda bana hukuksal olarak bir işlem başlatılabilir mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Dış cephe mantoloma yapılması hakkında bir soru.
Kat malikleri kendi aralarında başkaca bir karar almadıysa ve yönetim planında gerekli değişikliği yapmadılarsa, sizin de diğer malikler gibi arsa payı oranında tüm giderlere katılmanız gerekir. Katılmamanız durumunda yönetim tarafından hakkınızda icra takibi de yapılabilir. Yapının durumunu tehlikeye sokacak acil bakım, onarım ve iyileştirmeler dışında, kararı alınmadan sizin yaptırdığınız işlere ait giderlerden diğer malikler sorumlu tutulamaz.