-
Yetkisiz emlakçı
iyi günler,
Bir ofis kiralamak için bir emlakçıyla görüştüm, bana sunduğu ofis pahalı geldi görüşmemiz sonlandı ve daha sonra beni tekrar arayarak elinde bana uygun başka ofis olduğunu göstermek istiğini söyledi. ofisi gördüm beğendim ve mal sahibi ile görüşmeden önce "yer gösterme" adlı bir form imzalattılar.bunun içeriğinde bu ofisi emlakçıları aradan çıkartarak kiralayamacağım, akrabalarım aracılığıyla kiralamayacağım aksi taktdirde yıllık kira bedelinin %12 isini emlak ofisine tazminat olarak ödeyeceğim aksi durumda dava açabilme durumdan bahsediyordu.
ertesi gün mal sahibi ile tanıştık ve anlaştık fakat o an öğrendimki mal sahibi ofisini kiralamak için bu emlakçıyı yetkili kılmamış, mal sahibi ile tanışma esnasında onlar da yeni tanışmışlar.
anahtarı iş merkezinin kapıcısından alıp bana ofisi göstermişler.
sorum şu: bu emlakçıları aradan çıkarıp ofisi kiralamam durumunda emlakçı ile davalık olurmuyuz.
teşekkürler
-
Cevap: yetkisiz emlakçı
Mal sahibi daha sonradan emlakçıyı yetkili kıldı mı ?
-
Cevap: Yetkisiz emlakçı
hayır yetki hiçbir şekilde yok
-
Cevap: Yetkisiz emlakçı
Mal sahibi kiralamanız için böyle bir yalan söylemiş olabilir, (uygulamada karşılaştım) dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Sonuçta bu bedeli size yıkacaktır, mal sahibine değil.