Ben 21 kız arkadaşım ise 17 yaşında. ciddi bi sorunumuz var
Öncelikle ilgilenecek herkese şimdiden teşekkürlerimi borç biliyorum. Lafı uzatman direk konuya girmek isriyorum.
Benim doğum tarihim: 20.11.1989
kız arkadaşımın: 17.03.1994
Vicdani olarak başta şunu belirteyim; birbirimizi çok seviyor ve ciddi bir ilişki yaşıyoruz içinde evlilik hayalleri olan..
yaklaşık olarak 6-7 ay birlikteyiz ve 5 aydırda cinselliği yaşıyoruz. fakat 15 gün önceki cinselliğimizden sonra gebelik aksamında şüphelerimiz var. eğer hamileyse ailesi muhtemelen şikayette bulunucak fakat biz ewlenmek istiyoruz. durumumuz ne olur şikayette bulunulursa, yargılanmam nasıl olur kaç gündür uyuyamıyorum. beni bu konuda aydınlatabilirseniz minnettar olurum.. tekrar teşekkür ediyorum ilgileneceklere. Saygılar..
Cevap: ben 21 kız arkadaşım ise 17 yaşında. ciddi bi sorunumuz var :(
Cevap: Ben 21 kız arkadaşım ise 17 yaşında. ciddi bi sorunumuz var
Alıntı:
Reşit olmayanla cinsel ilişki
MADDE 104. - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır.
Şikayetçi olurlarsa direk bu şekilde yargılanırsınız.
Alıntı:
İKİNCİ AYIRIM
EVLENME EHLİYETİ VE ENGELLERİ
A. Ehliyetin koşulları
I. Yaş
MADDE 124.- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.
II. Ayırt etme gücü
MADDE 125.- Ayırt etme gücüne sahip olmayanlar evlenemez.
III. Yasal temsilcinin izni
1. Küçükler hakkında
MADDE 126.- Küçük, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.
2. Kısıtlılar hakkında
MADDE 127.- Kısıtlı, yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez.
3. Mahkemeye başvurma
MADDE 128.- Hâkim, haklı sebep olmaksızın evlenmeye izin vermeyen yasal temsilciyi dinledikten sonra, bu konuda başvuran küçük veya kısıtlının evlenmesine izin verebilir.
Ayrıca yasal temsilcisini izni olmadan evlenemezsiniz.
Hamilelik 5. ayına girmeden eşiniz 18 yaşını doldurmuş olacak; Bu sırada çok kolayca anlaşılmaz hamilelik. Eşiniz bunu gizleyebilir.
Eğer eşinizin doğum gününe (17.03.2012) kadar olan süreyi sorunsuz atlatabilirseniz bir problem kalmaz diye düşünüyorum.
Yanlış hesap yapmadım umarım :)
Sakin bebegi yok etmek yoluna gitmeyin.
Eger anne baba anlayis gostermezse, birakin versinler mahkemeye,
Ihtiyaciniz olan ilgi ve sefkati Hakim gosterecektir.
Korkmayin, kendinize guvenin ve birbirinize sahip cikin.