Miras Sorunu, Vekaletname
Eşimi kaybettikten yaklaşık 1 ay sonra Kayınpederim noter huzurunda bana bir vekaletname imzalatı. Aşağıda okuyacağınız bu vekaletname ile eşimden bana ve kızıma kalan miras için herhangi bir kaçırma olayına girmiş olabilir mi? O günlerde çok perişan olduğum için açıkcası okumadan imzaladım ama sonradan içime dert oldu acaba benden ve kızımdan miras kaçırmak için veya kalan mirası diğer kardeşlere veya kendi üzerine geçirmek için böyle bir şey yapmış olabilir mi diye.
Eşim babası ile kendi aile şirketlerinde çalışıyordu ve şirkette hissesi vardı. Bunlara ek olarak mülkler ve topraklar var. Bunların hangisi eşimin üzerine hangisi kayınpederim veya kayınvalidemin üzerine bilmiyorum. Sadece şirkette hissesi olduğunu biliyorum.
Bir sorumda eşimin şirkette varolan hissesinin karşılığı olan parayı onlardan isteyip şirket ortaklığından ayrılmam mümkün mü? Çünkü bugüne kadar bana kardan pay vermediler, ne zaman sorsam şirket zararda böyle bişi istersen sen zararlı çıkarsın, borçlularla uğraşmak zorunda kalırsın gibi bir cevap verdiler.
Şirketteki bu hisseleri bir şekilde kendi üzerlerine geçirmiş olabilir mi?
Benim bu aileden kendim ve kızım için talep edeceğim ne olabilir.Maddi olarak çok zor durumdayım ve yardımda bulunmuyorlar. Haklarım nelerdir öğrenmek istiyorum.
VEKALETNAME
Leh ve aleyhimde açılmış veya açılacak dava ve takipler ile benimde başkalarının aleyhine açtığım veya açacağım dava ve takiplerden dolayı T.C. Mahkemelerinin meclislerinin,daire ve kurumlarının her bölüm ve derecesinde her bölüm ve şekilde temsile, haklarımı korumaya, haklarımın temin, müdafaa ve muhafazası için uygun göreceği bütün muameleleri takip, tamamlama ve bitirmeye, yeniden dava açmaya, kendi imzası ile gerekn dilekçe ve belgeleri yazıp ilgili olduğu daire ve kuruma vermeğe, tebliğ ve tebellüğe, ihtiyati ve icrai haciz ve tedbir kararları almağa, tedbir ve haciz koydurmaya ve kaldırmaya kararların açıklanmasını ve düzeltilmesini istemeğe,temyizden vazgeçmeye, Yargıtay, Danıştay ve diğer idari mali kaza ve kurumlarında temsile ve duruşma talebinde bulunmağa, tanıkları dinletmeğe, yemin teklif kabul ve reddine, hakimleri ve katipleri redde ve yakınmaya, bilirkişi, muhasip, hakem tayin ve azline, keşif talebine raporlara itiraza , tesbit yaptırmaya, protesto çekmeğe ve cevap vermeğe ilamlar ve kararların tamamının uygulanmasını sağlamağa duruşma dışı tutulmamı talep etmeye,benim dışımda devam edecek duruşmalara katılmaya, feragata, feragatı davayı kabule ve temyize , temyizden feragatı kabule, Sulh ve ibraya, ahzu kabza, münferiden başkalarını tevkil, teşrik ve azle, mezun ve yetkili olmak üzere ........ Barosu avukatlarından
........ nolu vergi mük. Av. .................. ile yanında Av. ....................#8217;ı vekil tayin ettim.