Vergi Mahkesine Borc itirazı

Merhabalar,
2004 yılında ben vatani görevimi  yaparken adıma sahte kimlikle İzmir ilinde bir sirket kurulmus.
2009 yılında bu şirketin vergi  borcları nedeni ile adıma gelen ödeme emirleri  vasıtası ile böyle bir şirketin varlığını öğrenmiş bulunmaktayım.
Daha sonra cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunup vergi mahkemesine borcun bana ait olmadıgına ve sahte kimlikle bu sirket kuruldu gunu belirtir bir dava actım.
Vergi daireside iddialarımın yetersiz olduğunu ve yasal hic bir dayanağı olmadığını ve herhangi bir yargı kararını ibraz edemediğimi belirtmiş.
Mahkemede simdi benden bana bu borctan dolayı tebligat yapılıp yapılmadıgını ayrıca bu yönde bir dava acıp acmadıgım konusunda cevap istemektedir.
Bu konuda ne yapabilirim ?

Cevap: Vergi Mahkesine Borc itirazı

Avukat olmadan bu meseleyi halletmeniz zor.
Bir kere olayin icine Sanayi ve Ticaret Bakanliginin da alinmasi gerekiyor zira asil suçlu onlar. Vergi dairesi ne bilsin onlar da ticaret sicil kayitlarindan hareket ederek size variyorlar.

onlarıda verdim mahkemeye hatta noteri bile.
suan ne yapmam lazım mahkemeye nasıl cevap sunabilirim onu soruyorum ben

anllattıklarınız kısa ve yetersiz. 2009 yılında ödeme emri gelince ne tür bir işlem yaptınız. yani o dönemden bu döneme. bunları detaylı olarak belirtirseniz nasıl bir yol haritası çizeceğiniz konusunda yardımcı olabilirim.

Merhabalar,
2009 yılında geldiğinde bu durumu öğrenip hemen cumhuriyet savcılıgına suc duyurusunda bulundum. Sonra vergi mahkemesine borcun bana ait olmadıgına ve sahtekarlıkla sirket kurulduguna dair itiraz dilekçesi yazdım. Ayrıca Sanayi bakanlığı na sirketin durdururlması icinde şikayet dilekcesi yazdım. İzmirdeki vergi dairesine yürütmeyi durdurma icin dava actım.
yaptıklarım bunlar.

sayın arkadaşım. şimdi belirttiğiniz gibi birşey varsa organize bir olay ancak siz bu olaya karşı yaptıklarınızı 3-4 cümle ile anlatı yardım bekliyorsunuz. olayın gelişimi hiç belli değil. tamam savcılığa başvurdunuzda imzaların sizin olmadığına dair bir tespit çıktımı. buradan çıkan sonuçlar veya gidişat önemli. vergi mahkemesindede bunlar önemli. bu arada sizin ödeme emrine dava açmanız çok önemli değil.önemli olan diğer husuta kazançlı çıkmanız. yani şirketin kuruluşunda sizin ilginizin olmadığı hususu. bu tespitten sonra bu vergi mahkemesinde delil olur. ağırlık vermeniz gereken husus o. vergi mahkemesindede ödeme emrine değil mükellefiyetinize dava açmanız gerekir. yani şirket ortağı veya müdürü neyse sizinle ilgili olmadığı sahte imzayla şirket kurulduğu hususu yani. çünkü ödeme emrini kazanırsınız yenisi düzenlenir. o nedenle sorunun başı olan mükellefiyeti çözmek gerekir. zaten mükellefiyetinizin yasal olmadığı ortaya çıkarsa diğer sorunlar çözülmüş sayılır. belirttiklerim sadece yol gösterici ancak anlattıklarınız çok yetersiz

tesekkür ederim cevaplama icin. anlıyorum sizi ama ben hukukcu deglim hukuk tan anlamam o nedenle burdayım elestirinizi anlıyrum ama burda herkes herseyi bilicek diye girilmiyor
bilmedigim icin buraya girdim derdimi dusuncemi acıklıyorum size.
bu sirketin sahte imza ile acıldıgını nasıl ispatlarım imza inceletmesimi istemem lazım. Şirketin kurulusunun benimle ilgilisi olmadııgnı nasıl ispatlarım ?