25-II-e işten çıkarılıyorum ibranameyi imzalamadım
Merhaba özel bir şirkette 4 yıldır satışta çalışıyorum.Bir ay kadar önce hesaplarımda mutabakatsızlık olduğundan dolayı tutanak tutuldu.Aslında mutabakatsızlık araba açıklarından kaynaklanıyor.Tutanak tutuldu savcılığa veririz dediler bende imzadım.Tutanak tutulduktan sonra 1 ay daha çalışmaya devam ettim.Daha sonra kıdem ve ihbar tazminatlarımı verilmeyeceğini söyleyerek 25/2-E maddesinden beni işten çıkardılar açıkları benden talep ettiler.Fakat işten çıkış evraklarımı imzalamadım.
Bu olay başka arkadaşlarımında başına geldi.Normal çalışma saatlerininde çok üzerinde çalışıyoruz günde ortalama 14 saat fazla mesaide almıyoruz,primlerimizi bordroda göstermeden altın olarak veriyorlar.Daha önce beraber çalıştığım bir arkadaşım çıkarıldıktan sonra fazla mesailerden dolayı tazminat aldı şirketten.Ben nasıl bir yol izleyebilirim.Yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevap: 25-II-e işten çıkarılıyorum ibranameyi imzalamadım
Accil olarak bir meslektaşımız ile anlasiniz
Cevap: 25-II-e işten çıkarılıyorum ibranameyi imzalamadım
teşekkür ederim bir konuda aydınlatırsanız sevinirim.Tutanak tuttu 1 ay çalıştırdı 6 iş günü içinde çıkarması gerektiğini okudum bu sebebten dolayı çıkaramazmı beni