Arşiv kaydının silinmesini kabul ettiler ama silmediler
iyi günler ben askerden önce bazı olaylara karıştım ve sicilime 3 tane hırsızlık eklendi 2001-2002 gibi . Askerden döndüğümden beri şu sicilim yüzünden Asosyal bi hayat yaşadım şimdi bir yerden başlıyayım diyorum ama işin içinden çıkamıyorum. İlk suçum ertelenme yazıyor. 2. ve 3. de ise para ceza verildi, burdan arşiv kaydı silinmesi ile lgili bir yazı okumuştum adli sicil istatistik müdürlüğüne yolladım silinme talebini 2 tanesi için yollamıştım ertelenme ile ilgili yollamadım. Bir tanesini 25.01.2005 tarihinde kesinleştiği , mahkumiyetin esasen vaki olmamış sayılacagı tarihten bu yana 3682 sayılı kanunun 8. maddesine göre öngörülen süre geçmediği için reddettiler
diğerinide Cumhuriyet savcısı yazısı mütalada yasal şartlar bulunmadığından talebin reddini talep etmiş ama, silinmesi talep edilen arşiv kaydının 01.06.2005 öncesi suça ilişkin oluşu ve 01.06.2005 tarihinde 3682 sayılı adli sicil kanunun 8. maddesine göre süre yönünden silme koşullarının oluşmamış,3682 sayılı yasanın 8 maddesinde öngörülen 5 yıllık deneme süresinin 01.06.2005 sonrasında dolmuş oluşu ve bu itibarla Arşiv kaydının talebinin silinmesi talebinin 5352 sayılı Adli Sicil Kanunu'nun 2/2 madde ve fıkrası kapsamına mümas niteliği , söz konusu hükmün kesinleştiği 29.09.2004 tarihinden ve ilamın infaz tarihi olan 03.01.2005 tarihinden itibaren 5 yıllık süre içerisinde evvelce verilen ceza cinsinden bir cezaya ya da daha ağır bir cezaya mahküm olmadığı ve bu itibarla 03.01.2010 tarihi ile arşiv kaydının silinme koşullarının oluştuğu anlaşıldığından talebin kabülüyle
xx hakkında tesis edilmiş olan arşiv kaydının 5352 sayılı adli sicil kanunun 2/2 madde fıkrası yargıtay 6.cd nin 30.04.1992 gün 3474-3468 sayılı kararı Ceza genel kurulunun 10.10.2006 tarih, 2006/186 esas 2006/209 karar sayılı kararı nazara alınarak silinmesine,
Karardan bir örnegi tali karar fişi ile birlikte kanunni gereginin takdir ve iflası için adale bakanlıgı adli sicil ve istatissik genel mudurlugune gönderilmesine bir örnegide bana tebliğine demişler 7 gün itiraz suresi tanımıslar
ben bugün bir daha adliye gittim kalan 2 taneyide sildireyim diye ehliyet için almıştım 2 hafta önce adli sicil kaydı yoktur yazıyordu güvenlik sertifikasıda almayı düşündüğüm için komple sildireyim dedim sabıka kaydı aldıgım yerden detaylı yaparmısınız dedim sildircem felan savcılık için yazmış oda o silinen dosyada silinmemiş sabıka kaydı yoktur yazıyor yine verdiğinde arşiv kaydı vardır yazıyor 3 taneside duruyor bana yolladıklarında üstteki yazıyor bana yollanan kararı ben bir yeremi yollayacagım yoksa silindi dedikleri bu mu onu öğrenmek istiyorum
Cevap: arşiv kaydının silinmesini kabul ettiler ama silmediler
Arşiv kaydı ancak kişi ölünce veya olayın üzerinden 80(seksen) yıl geçince silinebilir.Forumda arama yaparsan göreceksin.
Cevap: arşiv kaydının silinmesini kabul ettiler ama silmediler
20+80=100 ben ölünce silecekler o zaman bazı konularda 2005 öncesi için silindiğini söylemişlerdi bende umutlandım işte yaşasın asosyalizm o zaman :)