Sicilin Memuriyete etkisi
Benim silahla tehtit yüzünden mahkemem var.Şimdi bu olay sicile işlenecekmiş.Ben şu an üniversite maliye okuyorum.Bu olay benim devlet kurumları yada özel sektörde çalışma ve ehliyet gibi sicil kaydı isteyen yerlerde engel teşkil eder mi?Daha önceden sicilimde herhangi bir vukuat yok.Yardımlarınızı bekliyorum kafayı yeme dereccesine geldim.
Cevap: Sicilin Memuriyete etkisi
Memuriyetinize ve diğer haklarınıza ilk suçunuz olması nedeni ile verilebilecek cezanın engel olmayacağına inanıyorum.
Ya adamlar benim anneme o..... deyince ve ellerıne taş alıp üstüme yürüyünce bi anlık sinirle silahı gösterdim sonra karakolluk olduk.Silahta mermi yok emniyet kapalı.Tahmini kaç yıl ceza alırım?
Ya bu olay memuriyete engel teşkil etmez umarım yaa off
Bu konu hakkında bana bilgi verebilecek kimse yok mu ya sınavlarım var motivasyon sıfıra indi çalışamıyorum bu konuyu düşünmekten :S
Memurluğa engel teşkil eder mi?
Ben bir olay sırasında karşı tarafa belimde olan silahı gösterdim.Haliyle şikayetçi olmuşlar.Jandarma geldi bizi topladı götürdü.Silahın ruhsatı babam üzerine olay sırasında babam Ankaradaydı.Silahı evden aldılar.Şimdi benim alıcağım ceza ne olur?Aldığım ceza memuriyete engel olur mu yada ehliyet alma özel sektörde çalışma gibi sicil kaydı isteyen yerlerde engel teşkil eder mi benim durumum.Şu an ifadeleri falan verdik.Karşı tarafta evi bastı taşlı küfürlü üzerime yürüdüler.Ben bunları açık net şekilde söylersem alacağım ceza tahmini kaç yıl olur?Lütfen şu an üniversite maliye okuyorum ve bu olay dolayısıyla vizelere çalışamıyorum canım sıkkın bir türlü motivasyon olamıyorum
Cevap: Memurluğa engel teşkil eder mi?
1. C: 006802006C0038662 ( 06810588 06) 19.11.2001 1918SA 25/2 33/S İSTANBUL :1.ASLCM 60.28 TL P. 24/03/2005 2001/1614-2005/324 02.12.2005
2. Y: 006802006Y0117954 (06846571 06) 19.11.2001 1918SA 25/2 33/S İSTANBUL :1.ASLCM 60.28 TL P. 24/03/2005 2001/1614-2005/324-60,28 TL P. 24.07.2006
arşiv kaydımda bunlar yazıyor bu sicil kaydı ıle ben devlet memuru olabılırmıyım şimdiden yardımcı olan herkese teşekkurler..
olayın özetı ise şu ben 18 lı yaşlarımda ıkıncı el ceptelefonu nu tezgahta satıyordum ve polis bu telefonlarıma el koyarak benı kacakcılık sucundan tutukladı.
kaçakcılık suçundan 1 tl bile ceza alsanız bile memuriyete engeldir çünkü maddede belirtilen suçlardandır.
Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya KAÇAKCILIK suçlarından mahkûm olmamak.”
yani bu sayılan suçlar yüz kızartıcı suç olarak kabul ediliyor ve 1 lira bile cezaya mahkum olunursa hatta affa bile uğrasa kesinlikle memur olunamıyor. ALLAH yardımcın olsun