Çocuk için İhtiyadi tedbir kararı Hakkında
Merhaba,ben yaklaşık bir ay önce oğlumu annesinin gece hayatı ve oğlumla birlikte içki masasındaki resimlerini kanıt olarak verdiğim velayet davasında duruşma daha olmadan ihiyadi tedbir kararınca oğlumun gecici velayetini aldım..ilk davamız aralığın 27'sinde. annesi dün beni arayıp bu hafta oğlumu geri alacam kararı kaldırcam dedi..acaba mahkeme olmadan benim aldığım ihtiyadi kararı bozabilirmi? duruşma oladan oğlumu geri alablirmi?
Cevap: Çocuk için İhtiyadi tedbir kararı Hakkında
herzaman olduğu gibi yine kimseden yanıt alamadım...
mahkemeden geçici olarak velayet hakkını almışsınız. ben sadece serzeniş olarak görüyorum. kanıtları sunmuşsunuz ve haklı bulunmuşsunuz.geçici velayeti almışsınız.
ama gene de temkinli hareket edin.
Sayın " umutak " anladığım kadarı ile hakim duruşma olmadan ara kararla çocuğun velayetini size tedbiren vermiş, bu kararı vermesindeki etkenler bayağı sağlam ki pedagog raporu istememiş, bu aşamada duruşma olmadan tekrar bir ara karar çıkartması zor gibi gözüküyor hakim çok özel bir durum olmadığı sürece karşı tarafın bu isteğini ilk celseye kadar dikkate almaz diye tahmin ediyorum çünki konu zaten velayet davası ve mahkeme olmadan ordan oraya ordan orya velayeti sürekli ara kararla değiştirmek istemeyecektir.Tanık beyanları, deliller ve Uzman ( Pedagog, Psikolog ve Sosyal Çalışma Uzmanı ) raporları ile durum değerlendirmesi sonrası velayetle ilgili bir karar verecektir.Ancak bu karar bir ömür boyu geçerli olacak diye bir kural yok , bunuda hatırlatmakta fayda var.Velayeti alamayan taraf ilerleyen yıllarda şartlarını ve durumunu düzelttiğini ve çocuğun menfaati için, gelişimi ve yaşamı için daha iyi şartlara sahip olduğunu ispatlarsa velayet el değiştirebilir.
Saygılarımla.
Beni bilgilendirdiğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim...