-
Silahlı tehtit
11.11.11 tarihinde tartışma esnasında belimde olan silahı gösterdim ve jandarma olaya mudahale etti.Silahın ruhsatı babam üzerine.Karşı taraftan 1 kişi jandarmadaki ifadesinde şikayetçi olmadı diğeri ise oldu.Şimdi benim için sonuç ne olur?Karşı tarafta küfür etti ve taşlarla üzerime yürüyünce bende böyle bir davranışta bulundum.Yaşım 19.Alacağım ceza ne olur?Sicile işledi mi kaç yılda sildirebiliriz.Şu an üniversite hazırlık sınıfındayım.Müşavirlik sınavı yada serbest muhasebecilik sınavında bu bir sorun teşkil edermi?İş sahibi olabilir miyim?
-
Cevap: Silahlı tehtit
Allah korusun silah ateş almamış,kimseye birşey olmamış.Jandarmanın tutacağı tutanak çok önemli burada.Tam olarak süreç nasıl işler bilmiyorum ama yazmamın sebebi İş bölümüyle ilgili.İçiniz rahat olsun iş sahibi olabilirsiniz..
-
Silahta mermi yok.emniyet kapalı.Verecekleri ceza ne olur bana acaba?Bende karşı taraftan 2 side şikayetçi olursa evin balkonuna cıkıp bağrışmaları anlatırım evi basma olaylarını.Bunu anlatsam onlarda suçlu duruma düşer mi?
-
En kısa zamanda bir avukat ile görüşmeniz ve onun tavsiyesine göre hareket etmeniz gerekir. İfadeniz alınırken size bir avukat atanması gerekirdi bu avukata danisabilirsiniz
-
Bana avukat tayin etmediler.
-
Bana avukatla ilgili birşey demedi jandarma astsubaylar.Benim zaten avukat tutacam gücüm yok ki öğrenci adamım ben.Olayın gelişme aşaması şu şekilde oldu ben bayram tatili nedeniyele babaannemlere gitmiştim silahlara küçüklükten beri merakım var gitmeden bi kontrol edeyım emniyetlerini kapatayım şarjörlerine bakayım babında içerde oynarken bi anda bi gürültü koptu.Evde ufak yiğenim var diye alel acele silahı belime takıp fırladım dışarıya.Bunlar bizim evin dibinde bağırmaya başladılar.daha sonra yolun biraz ilersine gittiler hala tantanaya devam bende çıktım hadi yürüyün gidin adamına asabını bozmayın uzatmayın dedım ordan 18 yasında bi arkadaş cıktı sen kım oluyorsun lan o....... çocuğu şeklinde küfretti ve yerden büyük bir taş parcası alıp üzerime yürüdü.Aynı şekilde ablasıda taş aldı üzerime yürüdü bende panikle silahı gösterdim baktım bunlar kaçışmaya başladı sonra jandarma geldi karakola gittik ifade verdik.18 yaşındaki eleman şikayetçi değilim uzlaşmak istemiyorum ablası şikayetçiyim demiş.Benim için en kötü senaryo ne olur?Silahların ruhsatı var.Babam adına kayıtlı ve babamın olayla bi alakası yok adamcağız Ankarada asker olarak görev yapıyor ve gelemdi bayrama yazdan unutmuş emanetlerini evde.
-
Benim için en kötü senaryo ne olur peki?Lütfen bilgilendirirmisiniz?
Bu durum kpss ile devlet kurumlarınaatanmaya yada özel sektörde çalışmaya ehliyet almaya engel teşkil edermi off ya kafayı yiyecem daha önceden bir sabıkam yok