Kamu yönetimi bölümünden idari hakim olmak
Öncelikle iyi akşamlar, ben bu sene kamu yönetimi 1. sınıf okuyorum, Meslek lisesi son sınıfta adliyede staj yaptım nasıl oldu bilmem ama hakim olmaya karar verdim, çok seviyorum ben hakimleri :) Sanırım kamu yönetimi 4 yıllık okuduğumuz zaman "İdare Mahkemeleri ve Bölge İdare Mahkemelerinde idari hakimlik" yapabiliyormuşuz..
Acaba okulu bitirdikten sonra hangi yolları izleyerek hakimliğe başvurabilirim, yardım ederseniz sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Kamu yönetimi bölümünden idari hakim olmak
Kamu yönetim okuyanların hakim olma sansları var mı? Ben yeni duyuyorum böyle birşeyi eğer varsa da.
Cevap: Kamu yönetimi bölümünden idari hakim olmak
Sadece illerle idari hakimlik yapabiliyorlarmış..
Bu mesleklere ve iş olanaklarına örnek olarak:
Kaymakamlık, mülki idare amirliği
İdare Mahkemeleri ve Bölge İdare Mahkemelerinde idari hakimlik
Bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik, danışmanlık
Polislik, komiser yardımcılığı, komiser ve emniyet teşkilatında diğer uzmanlık görevleri
KİT’ler ile yatırımcı kuruluşlarda orta ve üst kademe yöneticilik, uzmanlık ve müfettişlik
Teftiş kurullarında müfettişlik, uzmanlık ve yöneticilik
Danıştay ve Sayıştay'da denetçi ve uzmanlık
Dış İşleri Bakanlığında meslek memurluğu ve idari memurluk
İçişleri Bakanlığında İl Planlama ve Koordinasyon Uzmanlığı
Devlet Planlama Teşkilatı gibi Başbakanlığa veya bakanlığa bağlı kuruluşlarda uzmanlık
Rekabet Kurulu, Telekom Üst Kurulu gibi üst (düzenleyici) kuruluşlarda uzmanlık ve denetçilik
Hazine, DPT, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUİK/DİE gibi kuruluşlarda müfettişlik ve uzmanlık
Tüm kamu ve özel bankalar ile özel sektör kuruluşlarında ve çokuluslu şirketlerde yöneticilik, müfettişlik ve uzmanlık