Bu kadar yalanla nasıl başa çıkılır?
Milli eğitim bakanlığına bağlı öğretmen olarak çalışmaktayım. Okul müdürlüğü görevi yürütmekteyim. Bağlı olduğumuz ilçe m.e.m. ile hukuksuz uygulamaları sonucu iki yıldır birbirimize girmiş durumdayız. hakkımda açılan 4 soruşturmada lehime sonuçlandı. en son 10 gün önce hakkımda 5 gün işe gelmediğim dolayısıyla soruşturma açıldı. oysaki raporluydum ve raporum milli eğitimde vardı (yolladığım faksın onayına kadar elimde) bu soruşturma için gelen muhakkik velilerle görüşmek istedi. bende görüştürdüm. bu görüşme sonunda yaklaşık bir ay önce okula gelmediğim ile ilgili bir iddaa ortaya çıktı. bu iddaayı ortaya atan kişiler geçen sene hakkımda soruşturma açılmasına neden olan bir dilekçenin sahipleri. o soruşturmada lehime sonuçlanmıştı. aynı kişiler raporlu olduğum dönem için yapılan şikayetinde sahipleri. yani hiç bıkmadan şikayetlerine devam ediyorlar, bende aklanmaya... yardım edecek herkese şimdiden teşekkür ederek sorularıma geçmek istiyorum
1. gelmediğimin iddaa edildiği gün okulda olduğum ile ilgili elimde resmi belge bulunmakta. bu belgeye rağmen bu bahsettiğim ve iftiraları defalarca sabit olan kişilerin beyanına karşı ne yapmam gerekir..
2. yandaş muhakkikin araştırmak için geldiği konu yerine alakasız görüşmeler yapması, soruşturmaya konu olmayan suçlamayı soruşturmaya eklemesi konusunda ne yapmalıyım?
3. bu soruşturma sonucunda nasıl davranma mı önerirsiniz? her ay bir soruşturmayla uğraşmak sonucunda bir şey çıkmasa da çok yıpratıcı... mobbing davası açmamı önerir misiniz?
Cevap: Bu kadar yalanla nasıl başa çıkılır?
manevi tazminat davası açabilirsiniz bu konuda mobbing ile mücadele derneği sitesinde istediginiz bilgiye genişçe bulabilirsiniz
Cevap: Bu kadar yalanla nasıl başa çıkılır?
Alıntı:
abdulalim rumuzlu üyeden alıntı
manevi tazminat davası açabilirsiniz bu konuda mobbing ile mücadele derneği sitesinde istediginiz bilgiye genişçe bulabilirsiniz
cevabınız için teşekkür ederim. ilk 2 sorumla ilgili görüşünüz var mı?