Velayetin kime verileceği
merhaba benim sorum şöyle; bir bayan boşanmak istiyor ve eşi onu 6 yaşındaki kızını elinden alıp göstermemekle tehdit ediyor. tabiki bayanda korkusundan boşanamıyor. baba ile kız arasında fazla bir sevgi bağı yok. baba gece çalışan gündüz uyuyan askeri ücretli bir işçi aynı zamanda bayana geçmişte çok çektirmiş ve bayan hala onun borçlarını ödemekle uğraşıyor. bayanın kendisi esnaf hali vakti yerinde kızı ile çok iyi geçinen kızından kopamıyan birisi. bayan boşanma davasını açtığında çocuğun velayeti kime verilir? aynı zamanda bayanın yaşı daha genç olduğu için ilerde evlenirsem kızımı elimden alabilirmi diyede düşünüyor. bu konuda siz hukukçulardan bilgi alabilirsek sevinirim şimdiden teşekkürler.
Cevap: Velayetin kime verileceği
Sayın emrahakkaya22 forumu incelediyseniz bu konularda yazılan yazılardan da anlaşılacağı üzere haklıda olsa haksızda olsa velayet konusunda anneye pozitif bir ayrımcılık yapıldığını görürsünüz, Boşanma sürecinde boşanma gerçekleşip ,kesinleşinceye kadar velayet tedbiren belirlenir ve genelde çok özel durumlar hariç anneye verilir,baba ile şahsi münasebet tesis edilir ki genelde ayda 2 hafta sonu.Bahsettiğiniz durumda babanın hayat koşulları nedeni ile velayet şansı az gözüküyor, anne ise daha şanslı.Çocuk için iştirak nafakası bağlanır anne çalıştığı için ve babanın şartları göz önüne alındığında kadına tedbir nafakası bağlanmaz diye tahmin ediyorum.Velayet noktasında çocuğun menfeati göz önünde bulundurularak karar verilir gerçeğinden yola çıkarsak önce anne olduğu için sonra şartlarından dolayı velayetin anneye verilmesi yüksek bir ihtimal, boşanma sonrası çocuk annede kalmaya devam eder diye tahmin ediyorum.
Sayın emrahakkaya22 bu forumda yazılanlar size yaşayacaklarınız hakkında biraz fikir versin ama sakın şartlanmayın çünki bana göre burada yazılanlar davaya bakan hakimin ağzından dökülen sözler kadar gerçek ve etkili olamaz.
Saygılarımla.
Cevap: Velayetin kime verileceği
Anlattığınıza göre velayetin Anneye verilme ihtimali çok yüksek görünüyor. Sağlam bir avukat desteği ile yüzde yüze yakın bir ihtimalle velayetin anneye verileceği yönünde benim şahsi kanaatim.
Ancak son sözü hakimin söyleyeceğini akıldan çıkarmamakta fayda var.