Evlilik Sorunlarından Dolayı İstifa ve Kıdem Tazminatı - İşsizlik Maaşı Alamama !!
Herkese merhaba ,
Bir yakınımın sıkıntısı var ve ne yapacağını bilmiyor. Danışabileceği veya fikir alabileceği kimse yok. Buradan bir yardım alabileceğimizi düşündük. Aynen Söylediklerini aktarıyorum.
X Firmasında 2 yılı aşkın süredir çalışıyorum. İşten istifa ettim. İstifa dilekçemde ; eşimin çalışmamı istememesi ve çalışma hayatımın evliliğime zarar vermesi gerekçelerini belirttim. İstifa dilekçemi verdiğim tarih , evliliğimin 1 yılını doldurmadan önce. Benden önce aynı şirkette aynı şartlarda çalışıp daha sonra ayrılan kıdem tazminatı + işsizlik maaşı alan bir arkadaşım var. İşten ayrılmamın üzerinden nerdeyse 1 ay geçti. Her aradığımda ilgileneceğiz , halledeceğiz , geri döneceğiz vs.vs. gibi cevaplarla savuşturuyorlar.
Öğrendiğim kadarıyla , evliliğin ilk yılında bahsettiğim sebeplerden dolayı istifa edildiğinde kıdem tazminatı + işsizlik maaşı alınabiliyor.
Bir muhasebeci noterden ihtar çekilmesi gerektiğini ama tam emin olmadığını söyledi.
Bu konuda ne yapabiliriz , bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyoruz.
Herkese teşekkür ederim
Cevap: Evlilik Sorunlarından Dolayı İstifa ve Kıdem Tazminatı - İşsizlik Maaşı Alamama !!
Bayan çalışanın evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde sözleşmeyi feshederek kıdem tazminatı almaya hakkı vardır. Ancak bu sebeple fesihte, işsizlik maaşına hak kazanılamaz.
Ayrılacağınızı yazılı olarak bildirdiniz ve bildirdiğinize dair elinizde bir ıspatı varsa( yazılı yanıt) veya ayrılma tarihiniz evlilik tarihinizin 1 yıldan daha sonrasına denk gelmediyse,evlilik nedeniyle ayrıldığınızı ıspatlamanız kolaylaşacaktır.
Noter kanalıyla bir ihtar gönderip, kıdem tazminatınızın ödenmesini , ödenmezse hukuki yollara başvuracağınızı bildirebilirsiniz.
Ödenmeyen tazminatınız için iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
Cevap: Evlilik Sorunlarından Dolayı İstifa ve Kıdem Tazminatı - İşsizlik Maaşı Alamama !!
Bayan çalışanın evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde sözleşmeyi feshederek kıdem tazminatı almaya hakkı vardır. Ancak bu sebeple fesihte, işsizlik maaşına hak kazanılamaz.
Ayrılacağınızı yazılı olarak bildirdiniz ve bildirdiğinize dair elinizde bir ıspatı varsa( yazılı yanıt) veya ayrılma tarihiniz evlilik tarihinizin 1 yıldan daha sonrasına denk gelmediyse,evlilik nedeniyle ayrıldığınızı ıspatlamanız kolaylaşacaktır.
Noter kanalıyla bir ihtar gönderip, kıdem tazminatınızın ödenmesini , ödenmezse hukuki yollara başvuracağınızı bildirebilirsiniz.
Ödenmeyen tazminatınız için iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.