Eşe karşı şiddet ve cezası
öncelikle selamlar.size bi konu hakkında danışmak istiyorum.geçen gün eşimle kavga ettik ve karşılıklı itişip kakışma ve darp olayı oldu.bu sebeble eşim rapor alıp benden şikayetçi olmuş.ve aynı şekilde bende rapor lıp eşimden şikayetçi oldum.
bunun sonucunda mahkeme nasıl sonuçlar.ne tür bi ceza alırım para cezası çevriminde ne kadar miktar olur.yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Eşe karşı şiddet ve cezası
Daha önce sabıkanız yoksa her iki taraf içinde söylüyorum, hapis cezası paraya çevriliyor 3.000TL eşe karşı olduğu için 4.500TL şerden(eşiniz ve siz)toplam 9.000TL para cezasını devlete ödemeniz ve gene her ikiniz içinde adli sicil kaydında darp gözükmesi olarak karşınıza çıkıyor.(yazdığım rakam daha önce gördüklerimden söz tesili ve tahmini olarak yazdım, kararı elbetteki adaletimiz verecektir).Daha önce kayınvalidenizlede benzer bir darp durumu yaşadığınız için hapis cezası sizin için paraya çevrilmeyebilir.En doğru kararı sn. hakim verecektir.Geçmiş olsun.
Cevap: Eşe karşı şiddet ve cezası
Bir bayan olarak önce erkeklerin kadınlara uyguladığı şiddet cezalarını takip ediyorum.Daha önce de eşinizin annesine olan davranışınız kararı etkileyecek ve daha ciddi yaptırımlar olacaktır diye düşünüyorum.