Bayan kamu personelının haksızlığa uğrayışı
Ben doğuda bır hast.de görev yapmaktayım.Gece nöbetimde hemşire odama gittiğim bir sırada,hast.nın aşçısı odanın penceresıne önemlı bir konu sormak için geldi(hastane içinde dedikodu olmasın diye).Gitmesini isteyip uyarmama rağmen bulunduğu yerden ayrılmadı.Çevreden gören ve sesini duyan arkadaşlar hast.nın güvenliğine haber vermiş,güvenlik gece nöbetinde o kişiyi odama almışım gibi tutanak tuttu.Soruşturma başlatıldı.Şuan hast.de psikolojik baskı görüyorum.Hatta bulunduğum ilçe çok küçük olduğu için dedikodunun önüne geçemiyorum.Cahilce düşünülmeden yapılan bu hareketin cezasını çekmek istemiyorum.
Kendimi nasıl savunmam gerektiğini bilemiyorum.Bana yapılan bu haksız ve iftiracı durumdan nasıl kurtulabilirim.Beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim..
,
Cevap: Bayan kamu personelının haksızlığa uğrayışı
Orada olmadığımız için ne gibi bir yorum yapabiliriz bilmiyorum.Lakin hastanenin içinde iki görevli odanın penceresinden konuştu diye güvenliğin çağrılması ve üstüne bir de bu çeşit bir tutanak tutlulması hayatın olağan akışına aykırı.Belkide yakın bir arkadaşınızdı odada sohbet ediyordunuz bilmiyorum.Dedikodu yapmanın yada hastanedeki görevlilerin sizi dışlaması yada farklı gözle bakması durumunun hukuki bir karşılığı yok.Yapacak pek bir şey yok gibi gözüküyor.Tutanağın içeriğine göre idari ceza almanız muhtemel.Bunu ilerde idari yargıyada taşıyabilirsiniz.Geçmiş olsun.