Kira bedelini vergiden kaçmak için..
Ben kiracıyım ve ev sahibim ile kontrat yaptık kendi aramızda ayda 500 liraya anlastık fakat bu parayı elden istiyor vergi vermek istemiyor.Yanı sıra 500 lirada depozit verdim.Ev saihibini şikayet etmek istiyorum böyle bir hakkım var mı?6 ay sonrada kirayı 50 lira arttıracam dedi napabilirim?
Cevap: Kira bedelini vergiden kaçmak için..
Alıntı:
Levent48 rumuzlu üyeden alıntı
Ben kiracıyım ve ev sahibim ile kontrat yaptık kendi aramızda ayda 500 liraya anlastık fakat bu parayı elden istiyor vergi vermek istemiyor.Yanı sıra 500 lirada depozit verdim.Ev saihibini şikayet etmek istiyorum böyle bir hakkım var mı?6 ay sonrada kirayı 50 lira arttıracam dedi napabilirim?
Vergi dairesine şikayet edin.
işte bende bunu biliyorum ve bu konu hakkında ne yapabilirim yani zaten bu adam direk vergi vermek istemiyorum diyor bana, şikayetçi olursam ne kazanırım bunun yanı sıra?
Alıntı:
işte bende bunu biliyorum ve bu konu hakkında ne yapabilirim yani zaten bu adam direk vergi vermek istemiyorum diyor bana, şikayetçi olursam ne kazanırım bunun yanı sıra?
Madalya takmayacakları kesin.Sorumlu bir vatandaş olarak vatandaşlık ödevinizi yerine getirmenin,devletinizi bir soyguncudan korumanızın rahatını kazanabilirsiniz.
Yanı madalya için değilde bu adam bana bu sefer evi bosalt diyecek ve aldıgı depozit falan bosa gidecek magdur olucam böylede anlatabiliyormuyum ?
O zaman vergi kaciran ahlaksiz zihniyete her zaman goz yumacaksiniz.
Erdemli bir vatandas olarak vergi dairesine bildirimde bulunursaniz, onlar sizin zarar gormemeniz icin gerekeni yapacaktir.
Bence vicdaninizin sesini dinleyin..
Kontrata gore 1 yil dolmadan kira artisi yapmayacaginizi soyleyin, eger ek bir madde yoksa. Gitsin istedigi yere o sikayet etsin. tabi vergi dairesi icin ihbar etmek size kalmis. Nasil kira geliri elde ediyorsa durust vatandas gibi de vergisini odemeli.
Ahlaki olarak ikinizin yaptığıda yanlış.Evi tutarken neden kabul ettiniz o zaman bu durumu?Kira kontratını yaparken ev kira bedelinin gerçek değerini yazmamakla suça sizde iştirak ediyorsunuz.Tabii ki bu sadece benim görüşüm saygısızlık olarak algılamayın lütfen.Ev sahibinizi de şikayet etmeyin .Bir yıl dolmadan kiranızı da arttırmayın.Şikayet ederseniz 500 tl. depozitonuzdan da olursunuz.bu size bir ders olsun.eğer gerçekten ev sahibinizin vergi kaçırması sizi bu kadar derinden etkilediyse yeni kontratta gerçek bedeli yazmak için diretirsiniz ya da evi boşaltıp farklı bir ev bulursunuz...saygılarımla
Alıntı:
ekrem tezsezen rumuzlu üyeden alıntı
ev kira bedelinin gerçek değerini yazmamakla
Aradım da bulamadım. Hiç mi yazmamışlar yoksa düşük bir rakam mı yazmışlar acaba? Onu anlayamadım.
Alıntı:
Ahlaki olarak ikinizin yaptığıda yanlış.Evi tutarken neden kabul ettiniz o zaman bu durumu?Kira kontratını yaparken ev kira bedelinin gerçek değerini yazmamakla suça sizde iştirak ediyorsunuz.a
Alıntı:
Ben kiracıyım ve ev sahibim ile kontrat yaptık kendi aramızda ayda 500 liraya anlastık fakat bu parayı elden istiyor vergi vermek istemiyor.
Alınan verilen diye birşey yazmamışki vatandaş isteği yazmış burada..
Suça iştirak böyle olmuyor sn.ekrem tezsezen bunun adı mağdur olmamak için gözyummak zorunda kalmaktır.Ve iş davalarında işçilerin işe görerken imzladıkları ''işten çıkarken hiçbir hak talep etmiyorum'' tutanağı ile aynı hukuki değerde yada değersizliktedir.
Alıntı:
evi boşaltıp farklı bir ev bulursunuz
Daha önceki bir yorumumda da yazmıştım (isterseniz kusurada bakabilirsiniz) ama klavye arkasından atıp tutmak bir hayli kolay.