Askerliğini er yapanın er yapan arkadaşından borç alması
merhabalar cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim askerliğimi er olarak yapmaktayım iki er arkadaşımdan 250 tl ve 100 tl olmak üzere borç aldım ve ödeyemedim kendilerine bir ay sonra ödeyeceğimi söylediğimde beni komutana şikayet edeceklerini ve ceza alacağımı söylediler böyle bir durum olur mu?kendileri rızalarıyla borç verdiler ödemem gereken günden bir ay geçti bende huzursuzum
Cevap: aaskerliğini er yapanın er yapan arkadaşından borç alması
Durumunuz disiplin kabahati çerçevesinde değerlendirilip ceza alabilirsiniz.
cevabınız için çok teşekkür ederim fakat ben ödemeyeceğim demiyorum bir ay sonra ödeyebileceğimi söylüyorum kendileri de zaten rızası ile verdiler peki disiplin mahkemesinde mi yargılanırım ben bir de bu suçun adı nedir acaba emre itaatsizlik gibi ne suçudur bu acaba
Konu, disiplin amirinize (bölük komutanı) intikal ettirilince, ne tür bir işlem yapılacağına bölük komutanı karar verir. Hiçbir ceza vermeden, borcunuzu ödemenizi sağlayabilir. Cezalandırmak isterse, kendisi de cezalandırabilir veya disiplin mahkemesine sevk eder. Disiplin mahkemesinden alacağınız hapis cezası askerlikten sayılır. Terhisi geciktirmez.