Cevap: ziynet ve ortak borç
Ortak borçlarınızı ödemek için kullandığınız altınları talep edemezsiniz.
üstüme düşen borcu vermeyi kabul ettiğim takdirde de talep edemez miyim, sonuçta ortak borç bana ait malla ödenmiş oluyor bu ne kadar mantıklı? üstelik bu ziynetin içerisinde benim ailemin yaptığı altınlar da var
İspatlanması zor şeylerden bahsediyorsunuz.Başta nekadar altın vardı da nekadarı kullanıldı ve size düşen bu borcun nekadarlık miktarına tekabül etti.Anladığım kadarıyla birlikte yaptığınız borçların bir kısmı size ait altınlarla ödenmiş ama sonuçta kimin cebinden tam olarak ne çıkmış vb. adeta bir muallak.Ayrıca eşinşinize bu ziynetleri verdiğinize dair ispatınız var mı.(2-3 tane altın verdi vermedi, gerisini ben ödedim derse nolacak bunu da düşünün)İddia sahibi siz olduğunuz için ispat yüküde sizdedir.Genel manada görüyorum ki boşanma durumlarında her taraf durumdan zararsız çıkmaya çalışıyor(mal paylaşımı, nafaka, altınlar, maddi ve manevi tazminatlar vb.).Şu konuda emin olabilirsiniz ki boşanmada her zaman iki tarafta kaybeder.Çocuğunuzun ismi konusunda da ayrı bir macera yaşıyorsunuz.Oda emin olun çok çok presedürllü ve karışık bir konu.Allah kolaylık versin.
düğün videoları, altının tamamının belli bir kuyumcuya bozdurulması ve tek bir kredi borcunu ödemek için toplu ödeme yapılması yeterli değil mi bunlar kanıtlanabilecek delil ve şahit bulunabilecek şeyler. zararsız çıkmaya çalışmıyorum üstelik, hakkımı alarak çıkmaya çalışıyorum çünkü karşı taraf aldığımız eşyalara benim biizm demekten tutun, nafaka tazminat vermemek için elinden geleni yapacağını, hatta davayı ben açtığım takdirde yolunu bulup yıllarca uzatacağını, bana hayatı dar edeceğini söyleyerek tehditlerde bulunan, ve asıl karlı ve sıfır zararla çıkmaya çalışan taraf, ben sadece zararsız ve hak ettiğimle bu süreci tamamlamaya çalışıyorum.
çocuğun ismi konusunda da ne yapabileceğim konusunda bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.