Atm den benden habersiz para çekilmiş
Bayram için memleketime geldim.Atm den para çektiğimde bakiyemin eksilere düştüğünü farkettim. İnternetten hesap hareketlerime baktığımda bilgim dışında 31 ekimde atm den 1000 tl para çekilmiş, ve bankanın verdiği esnek hesap kullanılarak 1000 tl, 800 tl ve 530 tl hesap numaralarına havale yapılmış.Bankadaki paramın gitmesinin dışında ben bankaya borçlu konuma düşmüşüm. Kurban bayramı nedeniyle maaşım ve ek dersim yatınca da banka tüm parayla esnek hesabı kapamış.
Ben 31 ekim günü bankanın önünden bile geçmedim . Kartım hala bende ve ben bunu 4 kasımda öğrendim. Banka hiç bir şekilde yüklü işlem yapıldığına dair bana msj yollamadı yada aramadı beni. Bankayı aradığımda kartımın kopyalanmış olabileceğini söylediler. Dilekçe yazmam gerektiğini söylediler. Bayram dönüşü savcılığa da başvurucam.
Sizce bu para bana geri döner mi. Dönmeme ihtimalinde ne yapmam gerekir. Bu herkesin başına gelebilecek bir olay. Burda benim hiç bir ihmalkarsızlığım yok. Ben şimdi bankama nasıl güveneceğim:'(
Cevap: Atm den benden habersiz para çekilmiş
Savcılığa Gitmeden önce Bence Banka ile görüşün. Alışveriş ve Nakit Avans itiraz formu Var Bankaya ait onu doldurun hangi Gün Hangi Banka hesabına kime havale yapılmış yazın.
Bilgim dışında yapılan işlemlerdir. Şu hesap Nolara yatırılan ücretlerin iadesini istiyorum diye dilekçe faxlayın.Sonuç Alırsınız.
havale yapılan kime aitse anında bulunur zaten.Banka gerekli işlemleri yapmazsa savcılıkla cozebilirsiniz.
Teşekkür ederim ilginiz için.
Alıntı:
kirinti rumuzlu üyeden alıntı
havale yapılan kime aitse anında bulunur zaten.
Bu o kadar kolay olmuyor çok zaman. Çok "ince" yöntemler kullanıyor hırsızlar.
4 yıl önce benzer olay yaşadım.
internet şubesi kullanıalrka başka hesaba eft yapılmış.
anında haberdar oldum gelen mail ile bankayı aradım ama eft işlemini iptal etmediler.
savcılığa suç duyurusunda bulunuldu fakat hala bir sonuç elde edemedim.
geçmiş olsun. savcılığa suç duyurusunda bulun ama bir sonuş elde edilebilir mi orası muamma. benim davada 4 yıl gitti. 6 yıl kaldı.
sonrasında dava kapanacak zaman aşımındna dolayı galiba.
3 tane suçlu tespit eidldi. bir tanesi cezaevinde oldugu için bir türlü ifadesi alınamadı. ordan oraya nakledildi diye sürekli mahkemeye yazı geliyor adamı 4 yıldır bulamadılar. işin garibi devlet kendi elinde cezaevinde tuttugu adamı bulamıyor.
bir tanesi benim banka kartım çalındı diye ifade vermiş fakat o kişinin banka kartını o tarihte iptal ettirip ettirmediğini sormuşlar bankaya. banka 4 yıldır buna cevap vermemiş. bakalı m ne olacak. birde benim bildiğim kadarıyla eft anında hesaba geçmiyor. banka neden eft işlemini iptal etmedi bankanın bunda suçu ne o da tartışma konusu. zira banka bunu iptal edebilirdi.
Iste bu ve benzer olaylar nedeniyle hukuk cokuyor.
Hukuk cokerse devlet kalirmi ?
4 yildir, avukatim ve mahkeme, senet imzalayan adami bulamiyor,oysa adam Emekli Sandigindan emekli.Erkek kardesi polis memuru.
Bul polisi, getir agabeyini diyecek bir idare yok maalesef.
Bence bu yikim, bolucu terorden cok daha tehlikeli bir yikima gidiyor.
Masum insanlari,sirf hukuku isletecegim diye magdur etmekten amac nedir ?
Her gecen gun, hukukun filan olmadigi, millettin kafasina kafasina vurmak degilmidir bu.
Adalet bakanligi, mahkumu bulamaz, Icisleri Bakanligi Polisi bulamaz, MSB, subay, astsb.'yi bulamaz.
Bir sekilde otur milletin kafasina,dunya maasi cukkala, perisan millete dunyanin vergisini sal, dunyanin en pahali petrol urunlerini sat, sonra ne halin varsa gor de.
O yuzden demis adam ;
Bir yerde, kucuk kucuk adamlarin, golgeleri buyuk buyuk gorunuyorsa, orada gunes batiyor demektir diye..
Bilgisi dışında çıkmış sonuçta bu para,başvuruyu ilk önce bankaya yapmanda fayda var. Hesaplarımdan para çıkmasına rağmen herhangi bir hizmet almadım diye bir dilekçe yaz ve başvuruda bulun. Sonuç elde edeceğine inanıyorum.Saygılarımla...
zaten banka kayıtlarından anlasılıyor yetkısız kullanım oldugu dava dosyasında bunlar yazıyorda. hatta suclu oldukları anlaşıldııgndan hakkında işlem yapılması felan diye yazı da var ama sonuç yok.