Cep telefonu yakalatma oda hapsi ve disiplin mahkemesi
merhabalar cevaplarınız için çok teşekkürler ben askerde cep telefonu yakalattım birlik komutanım bana 5 gün oda hapsi verdi cezamı çektim.ancak birkaç arkadaş tekrar bu suçtan disiplin mahkemesine verileceğimi söyledi biraz rahatsız oldum inanın birlik komutanım bir suçtan iki ceza verilemez dedi ama arkadaşlarım mahkemeye verilirsin bu yattığın 5 günü düşer mahkeme diyor böyle birşey olur mu cezamı çektim bunun kapanması gerekmez mi çok teşekkür ederim
Cevap: cep telefonu yakalatma oda hapsi ve disiplin mahkemesi
Birlik Komutanınız size ceza vermeye yetkilidir. Ya kendisi ceza verir yada mahkemeye sevkeder. Anlattığınıza göre birlik komutanınız kendisi cezalandırmayı tercih etmiş. Kendisi cezalandıran birisi neden mahkemeye sevketsin. Bu konuda tek yetkili olan birlik komutanınız size mahkemeye sevk olmayacağını söylemiş bir anlamda.
Arkadaşlarınız nasıl oluyor da birlik komutanının yerine karar veriyor ve sizi mahkemeye sevk ediyorlar. Ve önemlisi birlik komutanınızın size söylediğine güvenmeyip arkadaşlarınıza inanmaya kadar götürüyorsunuz bu işi. Bu anlaşılır değil.
İçiniz rahat olsun, siz cezanızı çekmişsiniz. Aynı suç için yeniden mahkemeye sevk edilmezsiniz.