Geç iltihak bakaya ve hapis
merhabalar cevaplarınız için çok teşekkür ederim şimdiden ben kısa dönem askerim. yedek subay test ve mülakata girdim askere gideceğim birlikte yeri de belli oldu fakat 55 gün geç katıldım.katılmam gereken günden 3 gün sonra devlet hastanesinden rapor aldım onaylanmadı garnizon komutanlığımca 3 gün geç kaldığım için.askerlik şubem yazı göndermiş geç iltihak bakaya ifade alınsın diye birliğimde ifademi aldılar raporlarımı da sundum psikiyatri raporlarımı şimdi bu durumda geç katıldığım için hapis cezası mı var para cezası mı yardımcı olursanız çok sevinirim.bulunduğum yerde askeri hastane yoktu devlet hastanesinden aldım kimi arkadaş para cezası yeni kanun diyor kimi hapis kafam çok karışık
Cevap: Geç iltihak bakaya ve hapis
sayın site yöneticileri duyduğum ve aldığım bir habere göre artık sadece para cezası veriliyormuş kaymakamlık tarafından acaba doğru mu?
geç iltihak bakayası 1 haftaya kadar kendi gelenler 3 aya kadar hapis (ama merak etme paraya çeviriliyor) ikinci madde de 4 aya kadar kendi gelenler için sende
55 gün geç gitmişsin yani kendin gittiğin için 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacaksın bu da askerlik süren sonunda sivil mahkemede sürecek mutlaka para cezası olacaktır hapis falan yatmayacaksın merak etme. Ben en ince detayına kadar araştırdım hatta sağlık raporların devlet hastahanesi olduğu için hakim takipsizlik kararı bile verebilir. çünkü bende aynı durumdayım kardeşim bende 12 aralıkta birliğime katılacaktım ama katılmadım sağlık problemimden dolayı özel hastahanede raporum var.
gittiğimde benim tertipler dağıtılmış olacaklar beni nasıl bir ortam bekliyor açıkcası onuda bilmiyorum.
taylan84 kardeşim bende aynı şekil panik oldum inan hayatım değişti psikolojik olarak ama sadece para cezasıymış senin de bilgin olsun kardeşim raporum olduğu halde para cezam çıktı 250 tl .yeni kanun buymuş ama geç geldiğim kadar geç çıkacağım
evet yeni kanuna göre 250 lira 4 ay içinde kendi gelenler için sana özel mesaj attım orda numaram var bana bir çağrı atarsan memnun olurum ben de 10 gün sonra gitmeyi düşünüyorum ben gidince benim arkadaşlar yenim törenini yapmış ve dağıtımı yapılmış olacak ben orda mı kalacağım yoksa acemi eğitimini almadan mı usta birliğime mi gideceğim bu konuları merak ediyorum birde benim raporum özel hastahane raporu sana mesaj attım o numarada bana dönersen çok memnun kalacağım
eğer bugün foruma girersen mutlaka mesaj kutuna bak ve bana ulaş lütfen. Senden haber bekliyorum cep numaramı mesaj attım sana.
ben de ankara dayım eğer bana ulaşırsan bir görüşürüz kardeşim haber verirsen memnun olurum.