Kiracının icra ile tahliyesi
İyi çalışmalar,
İşyerimin 20 yıllık kiracısı Eylül ayında dükkanı boşalttı. Ancak yanında sigortalı çalışan bir işçisi dükkanda bekliyor. Dükkanı para karşılığı başka birisine devretmek istiyor, bende devredeceği kişiye dükkanı vermeyeceğimi söyledim.aramızdaki kira sözleşmesini fesh etmeye yanaşmıyor.Eylülden itibaren kirasını ödemedi ve avukatım icra aracılığıyla ödeme ve tahliye tebligatı gönderdi.Sigortalı çalışan işçisi tebligatı 7 Ekim tarihinde teslim aldı. Avukatım, 30 günlük bekleme süremizin olduğunu , bu sürenin 7 kasımda dolacağını ve ilk mesai günü icra müdürlüğüne başvurarak bir icra memuru ile birlikte dükkana gidileceğini ve onun tutacağı tutanakla fesih işleminin hemen gerçekleşeceğini söyledi.
İcra mahkemesinde dava açmadan sözleşme feshi bu şekilde gerçekleştirilebilirmi?
Saygılar
Cevap: Kiracının icra ile tahliyesi
Avukatınız gerçekleşir diyorsa gerçekleştirir. Sanırım kiracınızın orda olmadığını başkasına bir devir ciro gibi halin mevcut olduğunu tespit ettirecek ama içerdeki şahsı mahkeme kararı olmaksızın nasıl çıkartır ben de merak ediyorum fuzuli işgalden mi acaba garip. 30 gün içinde borç ödenirse icra yolu ile gitmek de zor olur. Bakalım ne olacak nasıl olacak :)